-
Podobna zawartość
-
Przez Francis27
Witam!
Wiem, że jest dopiero styczeń i do rekrutacji na nowy rok akademicki jeszcze daleko, ale już teraz zastanawiam się dość intensywnie nad kierunkiem studiów. Biorę pod uwagę między innymi nad: fizykę techniczną (Wydział Inżynierii Materiałowej i Fizyki), Energetyką oraz kierunkiem Odnawialne Źródła Energii i Gospodarka Komunalna (Wydział Inżynierii Środowiska i Energetyki) na Politechnice Krakowskiej. Z tych trzech najbardziej interesuje mnie (pod względem treści) fizyka techniczna, mimo, że progi są tam najniższe z tego zestawienia.
Czy ktoś z tu obecnych forumowiczów wie coś o wydziałach, kierunkach itp? Interesują mnie wszystkie informacja, opinie i spostrzeżenia, a najbardziej relacje z pierwszej ręki
-
Przez Goś
Hej! Idę w tym roku na studia i zastanawiam się nad Energetyką na PK. Ale obawiam się czy nie jest to kierunek zbyt ogólny, lekki, czy nie będę po nim 'specjalistą od wszystkiego i niczego'? Może ktoś z Was go studiuje/studiował lub słyszał coś od znajomych?
Dodam jeszcze, że geniuszem nie jestem, ale jestem ambitna i przygotowana na naukę, nie chciałabym się zmarnować na lekkim kierunku, chociaz wiadomo, poza studiami chce mieć też czas na życie towarzyskie. Dla zobrazowania mojej 'wiedzy' maturę z matmy podstawowej napisałam na 100%, a z rozszerzonej na 76%
Co sądzicie o tym kierunku?
-
Przez QaZmLp
Witam. Wie ktoś jakie były progi punktowe na Automatykę i Robotykę na Wydziale Automatyki, Elektroniki i Informatyki Politechniki Śląskiej w Gliwicach w ostatnich latach? Oczywiście progi nie są jednakowe w każdym roku, ale ta informacja dałaby jakikolwiek podgląd na sytuację.
-
Przez adtrule
Hej! Orientujecie się może jaki był próg w tym roku na kierunek Zarządzanie i inżynieria produkcji? Na Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie Niestety nie znalazłam nigdzie o tym informacji, a bardzo mi na tym zależy. Znalazłam jedynie progi z 2016 roku. Z góry dzięki za pomoc!
-
Przez Marek858
Co sądzicie o informatyce na PK(zaocznie) na wydziale WIEIK ? (Perspektywyzawodowe,praktyki,trudność)
-