Azjatahaha Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Część. Mam pytanie czy jestem w stanie odzyskać pieniądze po skreśleniu z listy studentów ? Sytuacja wyglądała tak że uczelnia skreśliła mnie z listy studentów za brak postępów w nauce . Po dacie skreślenia dostałem pismo o zapłaceniu ostatniej raty za semestr. Gdy nie opłacę w danym terminie sprawa zostanie skierowana na drogę sądową . Czy po takiej sytuacji jestem w stanie złożyć wniosek o zwrot pieniędzy za okres w którym nie uczestniczyłem na studia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 W dniu 13.04.2022 o 11:37, Azjatahaha napisał: Po dacie skreślenia dostałem pismo o zapłaceniu ostatniej raty za semestr. Gdy nie opłacę w danym terminie sprawa zostanie skierowana na drogę sądową . Czy po takiej sytuacji jestem w stanie złożyć wniosek o zwrot pieniędzy za okres w którym nie uczestniczyłem na studia ? A czy otrzymane pismo nie wynika z tego, że termin płatności upłynął przed skreśleniem z listy studentów? Próbować możesz, ale niekoniecznie coś z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azjatahaha Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 4 godziny temu, Gutek napisał: A czy otrzymane pismo nie wynika z tego, że termin płatności upłynął przed skreśleniem z listy studentów? Próbować możesz, ale niekoniecznie coś z tego wyjdzie. Nie . Powodem jest brak dalszych postępów w nauce . Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Podpisałeś umowę na studia. W umowie są opisane warunki. Sprawdz tam i daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 5 godzin temu, Azjatahaha napisał: Nie . Powodem jest brak dalszych postępów w nauce . Hmm... Ale z braku postępów nie wynikają zaległości finansowe wobec uczelni oraz informacja o możliwej egzekucji należności. Warto wyjaśnić tę sprawę, bo zobowiązania studentów wobec uczelni przedawniają się dopiero po 10 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...