Skocz do zawartości
paula2817

Przenoszenie z uczelni na uczelnię

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Mam bardzo duży problem. Mianowicie chciałabym przenieść się z Siedlec do Gdańska na kryminologię. Założyłam już papiery, ale do końca sierpnia ma przyjść list. Okropnie się boje, że się nie uda, a czekanie wcale nie pomaga. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak duże mam szansę? I jak mogę odwołać się w przypadku braku zgody? Pozdrawiam i dziękuję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, challenginggirl napisał:

Cześć, po którym jesteś roku w Siedlcach i jaką uzyskałaś średnią ocen?

Jestem po pierwszym roku, teraz chciałabym dostać się na drugi. Moja średnia to 4,13 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się że będzie trudno. Często wymagana jest średnia powyżej 4.5 a do tego dobrze uzasadniony wniosek. I jeszcze musi być wolne miejsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Łukasz napisał:

Obawiam się że będzie trudno. Często wymagana jest średnia powyżej 4.5 a do tego dobrze uzasadniony wniosek. I jeszcze musi być wolne miejsce.

Większość osób z mojej uczelni mówiła, że potrzeba średniej większej niż 4. A we wniosku napisałam, że po prostu moja rodzina zmienia miejsce zamieszkania i ze względu na sytuację chciałabym studiować na miejscu. Rany julek, nie pocieszyliście mnie. Jeszcze gorzej się martwię :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej zobacz kiedy Dziekan ma dyżur i idź na spotkanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, Łukasz napisał:

Najlepiej zobacz kiedy Dziekan ma dyżur i idź na spotkanie.

Niestety nie mam takiej możliwości. Mieszkam ponad 200 kilometrów od Gdańska. Zostawiłam papiery i Pani w biurze powiedziała, że do końca sierpnia przyjdzie odpowiedź listownie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zmniejsza szansę. 200km to nie 1000. Jeśli Ci zależy to umów się przez sekretariat z Dziekanem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Łukasz napisał:

To zmniejsza szansę. 200km to nie 1000. Jeśli Ci zależy to umów się przez sekretariat z Dziekanem. 

A co mogłaby mi dać taka rozmowa z dziekanem? Zwiększyłoby to moje szanse?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacząco. Dziekan podejmuje decyzję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, Łukasz napisał:

Znacząco. Dziekan podejmuje decyzję.

A jeszcze przepraszam ostatnie pytanie - jeśli dziekan nie wyrazi zgody w jaki sposób mogę się odwoływać? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pismo ale to już tylko formalność. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Wół
      Hejka 
      Skończyłam Ochronę Środowiska na UG (studia licencjackie) i chcę zrobić niestacjonarnie magisterkę z Inżynierii Środowiska na PG. Wiem, że po OŚ mogę rekrutować na ten kierunek, ale najpierw muszę uzupełnić różnice programowe. Czy ktoś wie na czym dokładnie to polega, nigdzie nie mogę znaleźć dokładnych informacji lub czy są jakieś zajęcia uzupełniające prowadzone przez np PG ?
      Dzięki za pomoc 
    • Przez Magda654435
      Cześć. Dostałam się na architekturę w języku polskim na Politechnikę Poznańską i architekturę w języku angielskim na Politechnikę Gdańską. Maturę z rozszerzonego angielskiego zdałam na 80%, nie mam certyfikatów. Uważacie, że dałabym radę studiować po angielsku? Czy są tu jakieś osoby, które studiują na pg lub pp o chciałyby się wypowiedzieć jak to wszystko wygląda? Ktorą uczelnię bardziej polecacie?Byłabym wdzięczna za odpowiedzi.
    • Przez pawel81036
      Witam! Mam pewien problem, albowiem zależało mi na dostaniu się na analitykę gospodarczą na Politechnice Gdańskiej. Według zeszłorocznych progów powinienem przejść (115pkt,a próg minimalny przekraczał nieco 112pkt) natomiast po wczorajszych wynikach jestem wstępnie nieprzyjęty (120 miejsce a dostaje się 55 osób). Według wytycznych mam czekać do 28 lipca na decyzję, aczkolwiek z tego co wiem tamtego dnia są już ostateczne listy przyjętych. Czy mogę mieć jakiekolwiek nadzieje na ten kierunek, czy już całkowicie mogę pogodzić się z sytuacją i iść na inne studia na które się dostałem, lecz nie chciałem na nie iść aż tak bardzo jak PG. Pozdrawiam :)
    • Przez jstones99
      Cześć. Szukam osób które są/były na kierunku Informatyka i ekonometria na studiach magisterskich na Uniwersytecie Gdańskim. Jakie umiejętności trzeba posiadać, żeby poradzić sobie na tym kierunku? Czy po stricte ekonomicznych studiach licencjackich, bez umiejętności programowania, będą duże kłopoty z adaptacją i ich ukończeniem? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Studiuje na politechnice lubelskiej. Przejrzałam syllabusy przedmiotów na AGH (rozumiem że ta uczelnia cię interesuje) i trochę ciężko mi to porównać do mojego programu studiów, bo jest zupełnie inna kolejność przedmiotów, więc niektóre rzeczy z pierwszego semestru na AGH będę mieć dopiero na trzecim. Mogę się odnieść do wstępy do informatyki, bo to jest odpowiednik mojego wstępu do programowania. U mnie niestety nie było na początku podstawowych pojęć, a to może trochę ułatwić życie. Notacje i zamiana liczb na różne systemy jest do ogarnięcia, bo to matma. Co do maszyn, nie mam pojęcia bo tego nie miałam. Dalej jest już tylko programowanie w C i tu są właśnie problemy, bo jeśli nie masz żadnego doświadczenia z programowaniem, a wykładowca ma to gdzieś, to się okazuje, że każą ci pisać program, a ty nie umiesz używać zwykłej komendy wejścia. Polecam wcześniej pobrać sobie kompilator i uczyć się z darmowych kursów od podstaw. Ja zaczęłam rozumieć o co chodzi, dopiero jak zaczęłam sie uczyć do przodu z internetu.
    • Witam,   Zamierzam od października zacząć inżynierskie studia I stopnia na kierunku Logistyka i chciałbym prosić o poradę odnośnie matematyki, ponieważ chciałbym trochę wcześniej zacząć się przygotowywać na tą sieczkę matematyczną, więc chciałbym prosić o wszelkie porady co mi się przyda nauczyć zanim się zaczną wykłady   Dziękuję Bardzo za wszelką pomoc
    • Witam wszystkich :)
    • Witam wszystkich, na stronie pracedyplomowe.info zamówiłem pracę podypmową, byłem bardzo zadowolony. Ich profesjonalizm i terminowość zrobiły na mnie wrażenie. Pracę dostarczyli wcześniej niż oczekiwano. Polecam wszystkim!!!  
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.