Skocz do zawartości
qwerty7

Logistyka II stopnia na UMCS w Lublinie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Niedługo kończę studia inżynierskie I stopnia na kierunku Transport i kierunek logistyka, tak się składa, że niebawem będę ściśle związany z Lublinem i do tego miasta muszę ograniczyć wybór studiów magisterskich. Chciałbym w pewien sposób kontynuować zdobytą wiedzę stąd wybór padnie najprawdopodobniej na Logistykę (Transport odrzucam głównie z uwagi na to, że na ogól w planie studiów pojawia się tam matematyka i mechanika, które chciałbym uniknąć).

Z tego co widzę kierunek logistyka w Lublinie dostępna jest wyłącznie na UMCS (chyba, że coś przeoczyłem?) w formacie stacjonarnym i zaocznym. Preferuje studia stacjonarne, a jak wiadomo w przeciwieństwie do studiów zaocznych tu podczas rekrutacji konieczne są egzaminy wstępne. Stąd pytanie: Jak takowy egzamin wygląda w przypadku studiów II stopnia na UMCS? Czy trudno dostać się na tego typu studia? I jak wysoki jest poziom gdyby się to udało?

Studia inżynierskie kończę na niezbyt prestiżowej uczelni w małym mieście stąd też obawiam się etapu rekrutacji, a niestety to czy się dostanę będzie miało spory wpływ na moją przyszłość związaną się z tym miastem.

Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

Przejrzałem ofertę wszystkich w/w uczelni w Lublinie i biorąc pod uwagę II stopień to na UP i WSEI plan studiów jest bardziej ukierunkowany na Transport (matematyka, mechanika), a na WSOSP kierunek logistyka ukierunkowana jest stricte pod lotnictwo, do czego nie jestem przekonany. Z tego co widzę zostaje mi wyłącznie złożenie dokumentów na Logistykę II stopnia na UMCS.

Jest ktoś w stanie odpowiedzieć na pytania zawarte w 1 poście? M.in te dotyczące rekrutacji/tego jak wygląda egzamin wstępny na studia II stopnia? Być może ktoś na forum tam studiował/studiuje i jest w stanie pomóc lub posiada takową wiedzę.