Dżersej Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Również jak osoby wyżej polecam restaurację MANEKIN, która znajduje się przy ulicy Kwiatowej. W ofercie lokalu można znaleźć naleśniki przyrządzane na słodko jak i bardziej wytrawne. Oprócz naleśników są też inne dania i desery równie smaczne jak główna oferta lokalu. Tutaj jest dokładnie menu: http://manekin.pl/poznan,menu/ . Szkoda tylko, że tak dużo osób się tam przewija i nie można na spokojnie wypić piwa ze znajomymi. Ceny też nie zrujnują studenckiego portfelu a przygotowane porcje z pewnością zaspokoją żołądek zgłodniałego po wielu zajęciach studenta. Szczerze mówiąc to propozycje tych naleśników są dla mnie inspiracją do przygotowania podobnych samodzielnie w akademiku. Składniki aż tak dużo nie kosztują, a zawsze można zjeść coś innego niż odgrzewane mrożonki czy dania w proszku. Dobre są na zagryzkę przed imprezą. często stoją kolejki a nie można zarezerwować stolika przez telefon... fatalnie... ceny też nie takie niskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Pyra bar, na Strzeleckiej. Polecam kurczaka o uroczej nazwie Cukinsyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Brzmi zachęcająco ten Cukinsyn, a on jakoś w warzywach czy raczej z frytkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 http://www.pyrabar.pl/index.php?str=menu Aż się rozmarzyłam. Wszystko bym brała :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksandra99 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 W pyrabarze nie byłam, ale mnie zachęciliście - takie swojskie klimaty:) Za to od siebie moge podsunąć bufet Literki z Kuferka (mieszczą się przy Uniwersytecie Medycznym, więc łatwo trafić) - ich FB: https://www.facebook.com/literkazkuferka - mają dobre naleśniki i kurczaka z gorgonzolą. Poza tym cenowo są ok i dla samego smaku podawanego jedzenia warto wpaść. Fajne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marzena994 Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Jeśli lubisz chińskie dania to bardzo dobre są w Starym Browarze, w starej części w barze China Town, jak chodzi o ceny to też nie przesadzają bo dania są naprawdę smaczne, porcje duże i przede wszystkim miła obsługa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANiedzielska Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 To od siebie moge podpowiedzieć w poznan.studia.net restaurację Nowa Motylarnia (na ul. Europejskiej) i Caffe Ryczka na Międzynarodowej - bardzo fajne, klimatyczne miejsca i co najwazniejsze z dobrym jedzeniem. Plus też taki , że jak się ma kartę opencard to jeszcze w tych 2 miejscach można sie załapać na duże zniżki do rachunku. To tak działa, ze opłaca się kartę http://www.opencard.pl/ a potem ma 30-50% zniżek na jedzenie w całym kraju, więc do multi wykorzystania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
standa Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 hehe... a jeśli chodzi o wyprawy, wyjazdy itp. to zamiast targać wszystko ze sobą, warto zabierać takie jedzenie - http://www.3210sport.pl/47-zywnosc-liofilizowanaKoszt w zasadzie nie jest wysoki, a dzięki temu w trudnych warunkach macie normalne posiłki do dyspozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaroin Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Jak jedziesz do nowego miasta to sobie zainstaluj w telefonie aplikacje http://gastronavi.com.pl. To taka nawigacja tylko prowadzi po najsmaczniejszych restauracjach:P Mo żna też złożyć zamówienie na telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 No proszę ja często wyjeżdżam to mi się przyda taki podpowiadacz gdzie smacznie zjeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 ciekawa aplikacja, tez z pewnością zainstaluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zobaczymy. Spróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenciak33 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 W poznan.studia.net dobre bylo nocne koryto ale szybko padlo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 A w którym to bylo miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Skoro było dobre to ciekawe czemu padło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Wlasnie, moze bylo źle umiejscowione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneczka93 Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Zdecydowanie Express Marche w Atrium Starego Browaru. Oczywiście wszystko zależy od tego, co dla kogo oznacza stwierdzenie "dobre jedzienie". Dla mnie są to takie sprawy jak cena, jakość (świeżość, smak), wybór, szybkość podania. Szukałam sporo czasu pasującego mi miejsca od kiedy zaczęłam studiować w poznan.studia.net. W poprzednim Express Marche także jadałam ale obecnie jest drugi taki lokal po remoncie, dokładnie w "starej części", tam gdzie inne restauracje, MC, Sphinx. Chodzę właśnie tam, nie bez powodu ale mniejsza o szczegóły żeby się nie rozpisywać. Mam 20% zniżki studenckiej i nie ukrywam, że to ma olbrzymie znaczenie. W dodatku wybieram sobie sama dokładnie to co chcę, płacę za wagę produktów. Wieczorem przed zamknięciem można też kupić wszystko za pół ceny z tego co zostało. To świadczy też o tym, że wszystko codziennie jest świeże, a to duuuży plus :-) No i sami wybieramy, czyli dieta jak się chce. Chyba tyle ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopciuszek Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Pracuję niedaleko Galerii Malta, więc na obiad ze znajomymi chodzimy właśnie tam. Podobnie jak aneczka93 wybieram Express Marche. Przede wszystkim za to, że widzę jak wygląda jedzenie i biorę ten najładniejszy kawałek, spory wybór również jest plusem. Jeśli mam ochotę na coś lekkiego to wybieram Forni Rossi , gdzie mają spory wybór sałatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 o nie byłam jeszcze w Express Marche, jak będe w poznan.studia.net to sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 też sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantalini Tortellini Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 A ja polecam moje ostatnie gastro-odkrycie: knajpkę o sugestywnej nazwie pierogarka. Pycha jedzenie, nie tylko zresztą pierogi, no i nie uderza tak po kieszeni . Co prawda to nie Wilda, tylko centrum, ale warto się przemieścić trochę dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Ale Wilda od centrum nie jest daleko, może warto spróbowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantalini Tortellini Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Koniecznie! Zwłaszcza jak lubisz oryginalne smaki, np. pierogi z kaszanką U mnie wciąż na liście do zasmakowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 PIEROGI Z KASZANKĄ są pycha;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 z kaszanką? chyba bym nie spróbowała, ale ogóle pierogi uwielbiam, więc napewno tam zawitam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...