Celia Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 No właśnie, wchodząc na stronę Wydziału Polonistyki na Uniwersytecie Jagiellońskim czuję się zagubiona i nie wiem, który kierunek byłby dobrym wyborem. Obawiam się, że część z nich jest stworzona tylko po to, by przyciągnąć studentów ładnym konspektem nauczania i możliwą ścieżką zawodową, ale w rzeczywistości są to tylko stracone lata. Stąd więc moje pytanie, który kierunek polonistyki jest najbardziej pożądany na rynku pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Tak, masz rację. Tak właśnie jest. Najlepszym kierunkiem będzie tradycyjna filologia polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celia Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 To jeśli filologia polska, to jaka specjalność? Nauczycielska czy antropologiczno-kulturowa? Ta druga brzmi dla mnie dość sztucznie, a boję się, że po nauczycielskiej będę ograniczona z wyborem pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celia Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 I czy to nie Edytorstwo jest najbardziej obleganym kierunkiem na Wydziale Polonistycznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Po 1. Jest opcja edytuj więc nie trzeba pisać post pod postem. Zapoznaj się z regulaminem Forum. To ważne żeby takie rzeczy sprawdzasz w końcu chcesz iść na studia. Po 2. Specjalność wybierasz najczęściej dopiero po 1 roku więc nie ma co się specjalnie tym kierować bo bywa różnie. Po 3. Co ma obleganie danego kierunku do późniejszych możliwości? W 2004 roku europeistyka była jednym z najbardziej obleganych kierunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...