Skocz do zawartości
MikołajG

Project manager studia podyplomowe online w UMK

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!
Interesuję się studiami PM podyplomowymi na UMK w trybie online. Czy jest to dobry początek dla początkującego studenta, który chcę mieć konkretny zawód czy jest to strata czasu? Czy ma to znaczenie przy rekrutacji ukończenie takich studiów? Proszę o odpowiedz tych osób, którzy pracują w branży i naprawde coś znają na ten temat.
Kolejna kwestia jaka jest dobra uczelnia dla studiów podyplomowych. Czytałem, że są teraz dużo uczelni z niską jakością nauczania. Nie chciałbym trafić na taką, więc liczę na pomóc innych studentów, które ukończyli podobne studia.
Pozdrawiam serdecznie

Nie rozumiem, studia podyplomowe można robić po ukończeniu min. studiów licencjackich, a jest napisane o początkującym studencie?

W kwestii podyplomówek najlepiej się kierować tym, ile oferują zajęć praktycznych (studia online nie mają sensu moim zdaniem). Niekiedy może się okazać, że lepiej zrobić dobry kurs z certyfikatem niż studia podyplomowe.

Do studia z zarządzania projektami i tak biorą kogoś z doświadczeniem, na to patrzą w pierwszej kolejności, a nie na papierek z wykształceniem.

22 minuty temu, PannaZuzanna napisał:

Nie rozumiem, studia podyplomowe można robić po ukończeniu min. studiów licencjackich, a jest napisane o początkującym studencie?

W kwestii podyplomówek najlepiej się kierować tym, ile oferują zajęć praktycznych (studia online nie mają sensu moim zdaniem). Niekiedy może się okazać, że lepiej zrobić dobry kurs z certyfikatem niż studia podyplomowe.

Do zarządzania projektami i tak biorą kogoś z doświadczeniem, na to patrzą w pierwszej kolejności, a nie na papierek z wykształceniem.

Żle wytłumaczyłem. Za rok skończę magisterkę ze stosunków międzynarodowych i chciałbym podjąć pod czas studiów podjąć działania w kierunku zwiększenia atrakcyjności mojego CV na rynku pracy. Myślałem o kursach albo podyplomówce (w obrszarze zarządazania i podobne "społeczne" obszary). Dlatego pytam na forum kto miał podobny problem i co może polecić dla absolwenta :)