Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam w planach rezygnację z obecnego kierunku studiów i od października rozpoczęcie nowego. Mam kilka pytań odnośnie całego procesu. Na przyszłym kierunku będę chciał przepisać kilka ocen (o ile dostanę na to zgodę) jakie dokumenty z pierwszej uczelni są potrzebne do tego? Wiem, że potrzebuję wykaz ocen, czy dokument potwierdzający efekty uczenia się to to samo? Czy taki dokument należy pobrać już w momencie rezygnacji ze studiów czy będzie możliwość odebrania go dopiero w październiku? Chciałem tez wiedzieć czy w sytuacji, gdy nie złoże oficjalnej rezygnacji, tylko z powodu niezdania egzaminów zostanę skreślony z listy studentów, nie będzie problemu z uzyskanie wykazu ocen? Z góry dzięki za odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasadniczo, to od wykładowcy zależy decyzja, czy zgodzi się przepisać oceny z poprzedniego kierunku. Potrzebny jest do tego sylabus, aby porównać treści z jakimi miałeś styczność. Nie wiem czy jest to możliwe, jeśli nie ukończyłeś studiów. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy od wykładowcy konkretnego, jak jest mendą albo programy przedmiotu mocno się od siebie różnią to może nie przepisać. Na pewno jest potrzebny wydruk ocen z systemu, żeby potwierdzić że faktycznie zaliczyłeś te przedmioty ( najlepiej ogarnąć to w dziekanacie, czy coś takiego wydrukują ), i karta przedmiotu która określa program i kompetencje po ukończeniu kursu, żeby prowadzący mógł porównać przedmioty między uczelniami.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mateuszperon00@gmail.com, sprawdź zasady przepisywania ocen w regulaminie studiów nowej uczelni. Niektóre wymagają np. oceny 4,0/4,5 lub wyższej. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Milka29
      Witam,
      Poziom żałośnie mały
      matma 30%,
      Polski 56%
      Angielski 56%
      Tak wiem że to późno ale druga tura wciąż trwa.
      Na jakiej uczelni (prywatna, państwowa - bez różnicy) i na jaki kierunek w Stolicy z takimi wynikami mogę liczyć na przyjęcie?
      Nie będę ukrywał, chodzi przede wszystkim o dalszy pobór renty rodzinnej która jest mi przyznana, ale oczywiście też myślę o studiach w kategorii rozwoju.
      Jestem po prostu ciekawy czy i gdzie mogę sie dostać po takiej maturze. Koniecznie studia zaoczne.
      Wiem że moje podejście może się wydawać głupie ale ta renta to nie są małe pieniądze i były by świetnym dodatkiem do pieniędzy zarobionych.
      Myślę że z waszych propozycji wybiorę coś interesującego.
      Z góry dzięki

• Przez violettatamara
      Gdzie lepiej studiować filologię angielską zaocznie na studiach licencjackich – KUL czy Akademia Nauk Stosowanych Wincentego Pola w Lublinie (AWP)?
      W AWP kierunek to "Filologia angielska z lingwistyką stosowaną (j. hiszpański)". W KUL-u w programie studiów jest j. niderlandzki. Nigdy nie miałam styczności z j. niderlandzkim, natomiast j. hiszpańskiego jako drugiego uczyłam się w gimnazjum i w liceum. Od roku studiuję dziennie zarządzanie w Lublinie i wolałabym nie zaczynać drugiego kierunku stacjonarnie. Nie chciałabym również studiować anglistyki dziennie, a zarządzania zaocznie, gdyż mogłabym mieć problem z przedmiotami związanymi z matematyką.
    • Przez Justyna9825
      Cześć wszystkim, jestem tutaj nowa. Jestem studentką II stopnia żywienia człowieka i dietetyki i w ramach mojej pracy magisterskiej badam opinię studentów na temat systemów znakowania żywności. Wiem, że niechętnie wypełniamy ankiety, ale obiecuję, że moja jest naprawdę krótka (do wypełniania w 2-3 minuty tak naprawdę), a ja będę dozgonnie wdzięczna za pomoc. Życzę Wam miłego dnia i powodzenia w nowym roku akademickim! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfK-eITCMLalg8s2KwgEVZoDAxFPF4NQcTymtl1EuFBBo7Leg/viewform?fbclid=IwAR2nrC9Qg4k-cEBUmG1j1jvKr6Efm9W7RFuQU0OlG5qsD8hRjlz-IcrFOVU 
    • Przez MikołajG
      Cześć!
      Interesuję się studiami PM podyplomowymi na UMK w trybie online. Czy jest to dobry początek dla początkującego studenta, który chcę mieć konkretny zawód czy jest to strata czasu? Czy ma to znaczenie przy rekrutacji ukończenie takich studiów? Proszę o odpowiedz tych osób, którzy pracują w branży i naprawde coś znają na ten temat.
      Kolejna kwestia jaka jest dobra uczelnia dla studiów podyplomowych. Czytałem, że są teraz dużo uczelni z niską jakością nauczania. Nie chciałbym trafić na taką, więc liczę na pomóc innych studentów, które ukończyli podobne studia.
      Pozdrawiam serdecznie
    • Przez miausiad
      Hej, no więc zaczynając: 

nie zaliczyłam ćwiczeń z jednego przedmiotu, więc naturalnie nie podchodziłam już do egzaminu. W sumie nie chcę dalej studiować tego kierunku, więc nie starałam się o żadne warunkowe ani nic. I teraz mam takie pytanie: czy muszę specjalnie składać wniosek o rezygnację ze studiów? Chyba raczej oni sami mnie skreślą z listy studentów, ale już nie wiem, co lepiej zrobić.

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.