-
Podobna zawartość
-
Przez Houdini
Czy ktoś może mi napisać obiektywną opinię na temat Wat-u? Naczytałam się wielu nieprzyjemnych rzeczy o tej uczelni, szczególnie o tym jak traktowani są na niej studenci, czy rzeczywiście jest aż tak źle? Interesuje mnie kierunek inżynieria materiałowa i naprawdę chciałabym go studiować ale przeraziły mnie niektóre opinie.
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
-
Przez Zurix11
Hej, studiuję logistykę na Politechnice Lubelskiej, niestety nie jestem zbytnio zadowolona z uczelni. Zastanawiam się nad przeniesieniem się do Warszawy na logistykę na WAT ( również chce się przenieść do Warszawy ze względów osobistych). Niestety, nie rozszerzałam na maturze ani matmy ani fizyki, która jest obowiązkowa na Wacie. Oceny na studiach mam bardzo dobre i narazie wszystkie egzaminy mam zaliczone. Zastanawiam się czy nie napisane rozszerzenie z matmy, fizyki przeszkodzi mi w przeniesieniu, czy raczej uczelnia patrzy na oceny z egzaminów na 1 roku. Prosiłabym o rady i opinie. Może lepiej wytrzymać na Pollub i na magisterkę wybrać się na Wat?
-
Przez MIMI4123
Witam,
Po maturze 2021 mam zamiar wybrać się na studia wojskowe, marzeniem byłby oczywiście Dęblin w specjalności pilota zawodowego jednak tam raczej nie uda mi się dostać.
Pod uwagę biorę więc przede wszystkim WAT ale również AMW. Jeżeli chodzi o WAT nie daje mi spokoju głównie jedna myśl. Mianowicie, jak to z tymi oficerami później jest? Czy po WAT zostanę zwykłym oficerem polowym podporucznikiem dowódcą plutonu, czy raczej dostanę specjalistyczne stanowisko w kierunku w którym kształciłem się na studiach. Opinie słyszałem różne ale zdecydowanie więcej było tych mówiących o zwykłym dowódcy plutonu co w zasadzie ma ręce i nogi bo po co wojsku np mgr budownictwa czy informatyki?
Z drugiej jednak strony po co państwo miało by wydawać pieniądze na kształcenie specjalistów inżynierów skoro i tak mieli by skończyć na jednostkach jako polowi oficerowie? Chciałbym również się poradzić jakie kierunki wojskowe na WAT są najbardziej obiecujące pod względem przyszłej kariery w wojsku (o ile ma to jakieś znaczenie).
Słyszałem też że wielu absolwentów ucieka po tej uczelni do cywila twierdząc że lepiej zarobią w prywatnych firmach, mimo iż muszą spłacić koszty nauki.
Jeżeli ktoś coś wie z sensownego źródła będę wdzięczny za odpowiedzi. Pozdrawiam.
-
Przez EawniHD
Witam,
Dostałem się na obie uczelnie na inżynierię biomedyczną, ale do końca nie wiem, która z nich wybrać. Politechnikę śląską mam bliżej swojego miejsca zamieszkania, natomiast może znajdą się tu jacyś absolwenci obu uczelni, którzy mogli by się wypowiedzieć na temat obu uczelni?
Pozdrawiam!
-
Przez zIaMaL
Witam.
Jestem tegorocznym maturzystą oraz wybieram się na studia informatyczne. Dostałem się na trzy uczelnie mianowicie Politechnikę Wrocławską (Informatyka Techniczna) , Politechnika Krakowska (Informatyka) oraz WAT (Informatyka). Za Wrocławiem przemawia fakt, że uczelnia jest w czołówce, ale wolałbym być na zwykłej informatyce, ponieważ z tego co się dowiedziałem to Informatyka techniczna jest bardziej ukierunkowana w Elektronikę, co mnie dosyć średnio interesuje. I moje pytanie co byście mi polecili w podanej sytuacji? Czy informatyka techniczna jest bardziej kierunkiem związanym z elektroniką niż informatką?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
-