Skocz do zawartości
Houdini

Inżynieria materiałowa WAT

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może coś napisać o kierunku inżynieria materiałowa na WAT? Wszędzie widzę opinie na temat informatyki i logistyki na tej uczelni, jednak nie mogę niczego znaleźć o tym konkretnym kierunku, może ktoś mógłby napisać jak wyglądają takie studia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Houdini
      Czy ktoś może mi napisać obiektywną opinię na temat Wat-u? Naczytałam się wielu nieprzyjemnych rzeczy o tej uczelni, szczególnie o tym jak traktowani są na niej studenci, czy rzeczywiście jest aż tak źle? Interesuje mnie kierunek inżynieria materiałowa i naprawdę chciałabym go studiować ale przeraziły  mnie niektóre opinie.
      Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
    • Przez Zurix11
      Hej, studiuję logistykę na Politechnice Lubelskiej, niestety nie jestem zbytnio zadowolona z uczelni. Zastanawiam się nad przeniesieniem się do Warszawy na logistykę na WAT ( również chce się przenieść do Warszawy ze względów osobistych). Niestety, nie rozszerzałam na maturze ani matmy ani fizyki, która jest obowiązkowa na Wacie. Oceny na studiach mam bardzo dobre i narazie wszystkie egzaminy mam zaliczone. Zastanawiam się czy nie napisane rozszerzenie z matmy, fizyki przeszkodzi mi w przeniesieniu, czy raczej uczelnia patrzy na oceny z egzaminów na 1 roku. Prosiłabym o rady i opinie. Może lepiej wytrzymać na Pollub i na magisterkę wybrać się na Wat?
    • Przez MIMI4123
      Witam,
      Po maturze 2021 mam zamiar wybrać się na studia wojskowe, marzeniem byłby oczywiście Dęblin w specjalności pilota zawodowego jednak tam raczej nie uda mi się dostać.
      Pod uwagę biorę więc przede wszystkim WAT ale również AMW. Jeżeli chodzi o WAT nie daje mi spokoju głównie jedna myśl. Mianowicie, jak to z tymi oficerami później jest? Czy po WAT zostanę zwykłym oficerem polowym podporucznikiem dowódcą plutonu, czy raczej dostanę specjalistyczne stanowisko w kierunku w którym kształciłem się na studiach. Opinie słyszałem różne ale zdecydowanie więcej było tych mówiących o zwykłym dowódcy plutonu co w zasadzie ma ręce i nogi bo po co wojsku np mgr budownictwa czy informatyki?
      Z drugiej jednak strony po co państwo miało by wydawać pieniądze na kształcenie specjalistów inżynierów skoro i tak mieli by skończyć na jednostkach jako polowi oficerowie? Chciałbym również się poradzić jakie kierunki wojskowe na WAT są najbardziej obiecujące pod względem przyszłej kariery w wojsku (o ile ma to jakieś znaczenie). 
      Słyszałem też że wielu absolwentów ucieka po tej uczelni do cywila twierdząc że lepiej zarobią w prywatnych firmach, mimo iż muszą spłacić koszty nauki.
      Jeżeli ktoś coś wie z sensownego źródła będę wdzięczny za odpowiedzi. Pozdrawiam.
    • Przez EawniHD
      Witam,
      Dostałem się na obie uczelnie na inżynierię biomedyczną, ale do końca nie wiem, która z nich wybrać. Politechnikę śląską mam bliżej swojego miejsca zamieszkania, natomiast może znajdą się tu jacyś absolwenci obu uczelni, którzy mogli by się wypowiedzieć na temat obu uczelni?
      Pozdrawiam!
    • Przez zIaMaL
      Witam.
      Jestem tegorocznym maturzystą oraz wybieram się na studia informatyczne. Dostałem się na trzy uczelnie mianowicie Politechnikę Wrocławską (Informatyka Techniczna) , Politechnika Krakowska (Informatyka) oraz WAT (Informatyka). Za Wrocławiem przemawia fakt, że uczelnia jest w czołówce, ale wolałbym być na zwykłej informatyce, ponieważ z tego co się dowiedziałem to Informatyka techniczna jest bardziej ukierunkowana w Elektronikę, co mnie dosyć średnio interesuje. I moje pytanie co byście mi polecili w podanej sytuacji? Czy informatyka techniczna jest bardziej kierunkiem związanym z elektroniką niż informatką?
      Z góry dziękuję za odpowiedzi

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.