-
Podobna zawartość
-
Przez flerovium
Hej :)
Wybieram się w tym roku na studia niestacjonarne, konkretnie finanse i rachunkowość na UMK. Wiem, że zaoczne gorsze są od dziennych, ale nie mam wyboru. Życie mnie do tego zmusza, muszę chodzić do pracy i utrzymywać się sama, a chcę w przyszłości zostać księgową, więc takie studia mi są potrzebne.
Moje pytanie brzmi - czy trudno się dostać na UMK zaocznie na FiR?
Matura nie poszła mi źle, właściwie tak przeciętnie, ale też nie jakoś wybitnie wysoko, że tak powiem. Kiedy zarejestrowałam się u nich na IRK to przy finansach niestacjonarnych pisze: "Kandydaci przyjmowani są na podstawie złożenia wymaganych dokumentów.", czy to oznacza, że każdy się dostaje co złoży dokumenty czy jak?
Pozdrawiam :)
-
Przez scooby00
Czesc wszystkim.
Rok temu pisałem maturę, zrobiłem sobie rok przerwy, cały czas był plan żeby iść na studia zaoczne ale pozmieniało się i chce iść na informatykę na studia dzienne. Do matury nie przykładałem się bardzo, no z tego względu ze myślałem o studiach zaocznych a wiec wyniki wyglądają tak : matematyka podstawa 68%, rozszerzenie 31%, angielski podstawa 60%. Wiem, nie popisałem się ale na studiach dałbym rade, jak przysiądę to potrafię się naprawdę dobrze nauczyć. Informatyka interesuje mnie już od małego wiec chciałbym dalej rozwijać się w tym kierunku. Myślicie ze mam szanse dostac się na uwm? Słyszałem ze nie ma tam aż tak wielkich wymagań. A co sądzicie o SGGW ? Tam pewnie są mniejsze szanse ? Patrzyłem na uwm to nie ma żadnych progów podanych.
-
Przez karolina.ers
Cześć wszystkim!
Czy są tu osoby przenoszące się z uczelni prywatnej na państwową? Konkretnie chodzi mi o przeniesienie z WSB na UAM/UMK. Czy ktoś mógłby mi opisać jak dana procedura wygląda? Czy komuś się udało? Jaki powód podaliście w prośbie o przeniesienie dla dziekana by wyraził zgodę? Czy można złożyć dwa wnioski jednocześnie czy muszę czekać na akceptację bądź brak zgody by złożyć podanie na inną uczelnie?
-
Przez kowal.k
witam,
jestem na 1 roku studiów na UMK. Rozpoczęłam kierunek w październiku na studiach dziennych. Zdecydowałam się , że chcę skończyć ten rok , ale od października zacząć studiować inny kierunek na ten samej uczelni. Czy jeśli nie zdam sesji letniej i zimowej na kierunku X ( posiadam rozliczenie roczne) to przyjmą mnie na tej samej uczelni na wybrany kierunek Y w lipcu przy następnej rekrutacji na semestr zimowy ? czy muszę przed rekrutacją zrezygnować z obecnego kierunku X ? Maturę napisałam b. dobrze więc na 100 % "przejdę " przez próg.
-
Przez Magda225
Hej,
Od tego roku zaczynam studia na wydziale chemicznym. To był mój plan docelowy dlatego też jestem bardzo zadowolona pomimo licznych komentarzy, że to kuźnia bezrobocia
O ile z chemią dość się lubimy i nie mam z nią problemów (przynajmniej było tak na poziomie licealnym, wiem że później im dalej tym ciężej), ale matematykę miałam tylko na poziomie podstawowym. Lubię matme ale na profilu biol-chem nigdy nie miałam na nią czasu, dlatego też pisałam tylko podstawę. Moje pytanie brzmi: Czy da się przetrwać na politechnice bez przerobionego materiału z matmy rozszerzonej? Czy znacie moze takie przypadki? Oczywiście zdaje sobie z tego sprawę że ogrom pracy przede mną, ale nie mam z tym problemu. Jestem nastawiona na zajęcia wyrównawcze i na nadrobienie zaległości. Tylko powiedzcie mi czy to jest w ogóle możliwe
-