Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Informatyka w Warszawie - jak zdarta płyta :)
dodany przez
KieMooN, w Matematyczno-informatyczne
-
Podobna zawartość
-
Przez jabbeck
po studiach i zdobyciu doświadczenia w polsce marzy mi się wyjazd do norwegi lub szwecji
rozważam studiowanie informatyki na ue lub finansów i rachunkwości
który z tych kierunków jest bardziej mobilny, i pozwoliłby mi znaleźć zatrudnienie w owych krajach, oczywiście po nauce języka
-
Przez Mati B
Cześć, w czerwcu zapisywałem się na kilka kierunków na różnych uczelniach jednak na żaden się nie dostałem. Terminy dodatkowych rekrutacji już minęły, Czy jest jakaś szansa żeby dostać się jeszcze na studia ? Czy ktoś z was załatwiał takie sprawy mailowo lub telefonicznie z uczelniami ? Będę wdzięczny za każdą pomoc w temacie, czasu coraz mniej.
-
Przez itsme
Cześć, mam do wyboru studia na politechnice Łódzkiej na informatyce stosowanej i na politechnice Warszawskiej na telekomunikacji. Którą opcję wybrać? Miałem plan zostać programistą i wpadłem na pomysł, żeby pójść na telekomunikację i przy okazji dokształcać się z programowania, a na kierunku ono jest tylko, że w mniejszej ilości. Takim sposobem skończyłbym studia mając zawód w telekomunikacji i jako programista, więc gdy nie wyjdzie w jednym byłbym w drugim. PW ma wyższy poziom i nawet gdyby telekomunikacja mi się nie spodobała to bym się przeniósł na infę w obrębie tego wydziału. Bardziej wolałbym infę na PW, ale nie starczy punktów... Trochę boję się, że na PŁ trochę się zmarnuje. Co o tym myślicie?
-
Przez Tymeeek532
Dzień dobry
Z góry przepraszam jeśli coś pomyliłem, ale jestem tutaj pierwszy raz i mam drobne pytanie. Aktualnie mierzę się z wyborem studiów między innymi padło na teleinformatykę na agh. Nie ukrywam, że zawsze interesowała mnie właśnie taka tematyka, sprawdzałem syllabus studiów i myślę, że nie będę się nudził jednak jestem po mat-fiz liceum i praktycznie o informatyce tzn. programowaniu i tym podobnych pojęcia nie mam, samemu ciężko mi było się za to zabrać a lekcje informatyki w moim przypadku wyglądały bardzo różnie. Chciałbym zapytać czy bez znajomości informatyki byłbym w stanie poradzić sobie na tych studiach, czy będzie wymagana ode mnie już na starcie duża wiedza z zakresu informatyki? Może lepiej wybrać coś „bardziej technicznego” jak elektronika czy energetyka?
Pozdrawiam o dziękuję za odpowiedzi
-
Przez Licealista520)
Cześć, kończę liceum i mam indeks na różne uczelnie, między innymi na SGH. Zastanawiam się czy warto, oraz mam parę pytań. Czy faktycznie są takie dobre perspektywy (np. po fir)? Jakie są zarobki po studiach? Czy łatwo wyjechać na erasmusa np. do Azji?
Proszę, piszcie tutaj albo na adres:
Dzięki za odpowiedzi
-