Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry dostałem sie do 2 uniwersytetów chciałbym Poznać wasza opinie gdzie studiowac.

Informatyka inzynierska na uniwersytecie im Adama Mickiewicza w Poznaniu

Informatyka licencjacka Uniwersytet Marii Curie Skłodowskiej w Lublinie I pytanie czy jest fizyka i czy obowiązkowa ? 

I czy łatwo po roku przenieść się do UJ LUB UW ? DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie bardziej polecam UAM. To prestiżowa uczelnia notowana w rankingach międzynarodowych. 

O przeniesieniu jest sporo tematów więc zapraszam do lektury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka jest różnica między informatyka inżynierską na uniwersytetach A politechnika ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

był ten temat na forum poruszany tydzień temu :) dotyczący Gdańska. PG kontra UG :) różnica między politechniką a uniwersytetem. Poczytaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, eskaboy napisał:

Dzień dobry dostałem sie do 2 uniwersytetów chciałbym Poznać wasza opinie gdzie studiowac.

Informatyka inzynierska na uniwersytecie im Adama Mickiewicza w Poznaniu

Informatyka licencjacka Uniwersytet Marii Curie Skłodowskiej w Lublinie I pytanie czy jest fizyka i czy obowiązkowa ? 

I czy łatwo po roku przenieść się do UJ LUB UW ? DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI

UAM to lepsza uczelnia i lepsze miasto pod względem rynku pracy. Studia inżynierskie teoretycznie powinny być bardziej techniczne, ale tak naprawdę różnie bywa i trzeba to sprawdzić w programie studiów. Z pytania o fizykę wnoszę, że do niego nie zajrzałeś (naprawdę zadziwia mnie, że ludzie są w stanie brak kota w worku i pójść na studia bez zapoznania się z ich programem). I nie, nie jest łatwo przenieść się ze słabszej uczelni na lepszą, bo gdyby tak było, przenieśliby się wszyscy, którzy się nie dostali. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, aguagu napisał:

UAM to lepsza uczelnia i lepsze miasto pod względem rynku pracy. Studia inżynierskie teoretycznie powinny być bardziej techniczne, ale tak naprawdę różnie bywa i trzeba to sprawdzić w programie studiów. Z pytania o fizykę wnoszę, że do niego nie zajrzałeś (naprawdę zadziwia mnie, że ludzie są w stanie brak kota w worku i pójść na studia bez zapoznania się z ich programem). I nie, nie jest łatwo przenieść się ze słabszej uczelni na lepszą, bo gdyby tak było, przenieśliby się wszyscy, którzy się nie dostali. 

Ja widziałem program studiow pytałem się o fizykę bo może być w fakultetach A UAM JEST dobra uczelnia 4 W Polsce, czytałem o przenosinach, trzeba mieć dobra ocenę i ten sam program A UAM I UJ jest ten sam program.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przenosiny to indywidualna decyzja dziekana. Wystarczy że coś mu się nie spodoba i Cię nie przyjmie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eskaboy, jak wyobrażasz sobie studia ścisłe lub techniczne bez fizyki? :D Przecież to niewykonalne, każdy taki kierunek ma przedmiot o nazwie fizyka lub jego treści programowe rozbite na kilka mniejszych przedmiotów. Wynika to m.in. z konieczności dostosowania się do przepisów ministerialnych. Nie ma się czego bać, bo przedmioty podstawowe zawsze należą do najłatwiejszych, a większe problemy mogą spotkać Cię na przedmiotach kierunkowych i specjalnościowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie polecam UAM. Renomowana uczelnia, która daje dużo możliwości. Miasto jest bardzo przyjaźnie nastawione do studentów. :)  Lublin też jest ok, ale na pewno ma gorszy rynek pracy oraz możliwości rozwoju.

Co do fizyki, tak jak napisał kolega wyżej. Na studiach technicznych zawsze znajdziesz fizykę. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Vade
      Cześć!

w związku z prowadzoną przeze mnie pracą badawczą dotyczącą edukacji na temat Przemysłu 4.0, chciałbym zachęcić do wypełnienia przygotowanej przeze mnie ankiety:

https://lnkd.in/drYiqgRC

Jest ona głównie skierowana do osób zatrudnionych w nowoczesnych przedsiębiorstwach.

Z góry dziękuję za poświęcony czas!
    • Przez RafalStat
      Statystyka - pomoc w analizach statystycznych do prac dyplomowych (licencjackich, magisterskich, doktorskich), naukowych (m.in. statystyka, psychologia, socjologia, ekonomia, edukacja, itp.), badań rynkowych oraz wielu innych

Opracowanie z przystępnym opisem, możliwa także interpretacja wyników

Statystyki opisowe, korelacje
      Analiza regresji, wariancji, kowariancji
      Analiza równań strukturalnych, analiza kanoniczna, analiza czynnikowa, analiza dyskryminacyjna, analiza skupień, skalowanie wielowymiarowe…
      Analiza szeregów czasowych, analiza czasu przeżycia, statystyka przestrzenna, grafy
      Oraz wiele innych

13-letnia praktyka, magister statystyki oraz psychologii, doktorant PAN
      Profesjonalnie i szybko

Usługa możliwa także w języku angielskim - wieloletnie doświadczenie w realizacji statystycznych usług dla klientów anglojęzycznych, dyplom brytyjskiej uczelni

statystyczneanalizy@wp.pl

571278860

• Przez Kaja0225
      Hej.

Nie zdalam matury, a chce nadal kontynuowac nauke. Co sadzicie o szkole policealnej Sukces Edukacja? Nie wymagaja matury, a slyszalam, ze jest to fajna szkola.
    • Przez Justaa44
      Witam. Czy są tu osoby uczące sie w Teb Edukacji? jakie opinie, wrażenia? Głównie chodzi mi o kierunek charakteryzacja, ale z innych kierunków ogólnie o szkole też posłucham.
    • Przez Łukasz
      Zbliża się kolejna edycja targów edukacyjnych w Lublinie, bo już 16 i 17 lutego młodzież będzie mogła zapoznać się z ofertą szkół wyższych. 
      http://www.uczelnie.net/na-uczelni/5498-xiii-edycja-edukacyjnych-targow-w-lublinie

A tu macie filmik, jak wyglądała edycja ubiegłoroczna:

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Hej!   Trafiłem tutaj przez przypadek surfując po internecie, i zauważyłem te forum, chciałbym się doradzić kogoś co mogę zrobić w mojej aktualnie kiepskiej sytuacji.. w skrócie sytuacja życiowa zmusiła mnie do przerwania Technikum i wyjechania za granicę, 2 tygodnie temu wróciłem do kraju na stałe, aktualnie mam 30 lat i chciałbym zrobić jakiś kurs roczny by coś zmienić, lub też rozmyślałem nad zrobieniem średniego w Liceum dla dorosłych, ale zastanawiam się czy jest sens robić te 3-4 lata Liceum by mieć średnie wykształcenie, ponieważ wciąż nie będę miał żadnego zawodu, znalazłem w mojej okolicy roczną szkołę która mnie zainteresowała w kierunku E-Commerce, ponieważ bardzo to wszystko się rozwija, natomiast nie wiem jak to później będzie z pracą, nie wiem co aktualnie zrobić ktoś coś może doradzić? co by zrobił na moim miejscu, czuję że jestem tak bardzo do tyłu wracając po 10 latach..
    • W lipcu tego roku miałam mieć obronę pracy licencjackiej, jednak nie wyrobiłam się z jej napisaniem. Kontynuowałam pisanie pracy dalej, aby przystąpić do terminu wrześniowego, ale moja Pani promotor ciągle coś zmieniała w mojej pracy, potrafiła nawet zmienić zaakceptowane przez nią wcześniejsze treści. Moja praca nadal nie była gotowa we wrześniu. Na początku października składałam podanie o przedłużenie terminu złożenia pracy dyplomowej. Przedłużenie było możliwe do 30 października. Nadal kontynuowałam pisanie pracy. W listopadzie wciąż miałam kontakt z moją promotorką, która nadal przesyłała mi swoje poprawki dotyczące mojej pracy. Ostatnio kiedy sprawdzałam swój status w wirtualnej uczelni zauważyłam, że zmienił się na „w procedurze skreślenia”. Napisałam w tej sprawie do centrum obsługi studenta, gdzie odpisano mi, że w związku z tym, że nie obroniłam się do końca października zostałam skreślona i z tego tytułu seminarium jest traktowane jako niezaliczone i mogę ubiegać się o powtarzanie semestru. Bardzo zależy mi na ukończeniu tych studiów, jednak zastanawiam się czy powtarzając semestr będę mogła kontynuować dalsze pisanie dotychczasowej pracy, czy będę musiała uczęszczać na seminarium nowego promotora i pisać pracę od nowa? 
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.