doskamika Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Witam, jestem w drugiej klasie liceum ogólnokształcącego o profilu geograficzno-ekonomicznym z rozszerzoną matematyką, geografią i angielskim. Postanowiłam, że nadszedł czas na rozeznanie co do kierunku studiów. Lecz, gdy szukam czegoś dla siebie, w mojej głowie powstaje coraz większy mętlik. Od 10 lat śpiewam i tańczę.. I tu właśnie jest problem dlatego,że nie ma kierunku studiów który łączyłby moją pasję np. z matematyką Dodam, że lubię podróżować. Zwiedziłam już wiele krajów jak na mój wiek.. :-) W przyszłości nie wyobrażam sobie pracy za biurkiem, gdyż jestem dosyć energiczną osobą. Dobrze dogaduję się z ludźmi, łatwo nawiązuję nowe znajomości.. Zastanawiałam się nad kilkoma kierunkami artystycznymi. Myślałam o pracy przy produkcjach filmowych albo jako animator kultury. Lecz cały czas zastanawiam się co z matematyką (królową nauk). Miałam również pomysł na studia językowe.. Czy ktoś byłby w stanie dać mi jakąś radę w moim jakże dziwnym połączeniu zainteresowań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Moja rada jest taka, ze taniec mozesz realizować jako pasje nie musisz go studiować chociaż jest taki kierunek studiów jak taniec. Mówisz, ze masz zainteresowanie matematyka ale wszystko o czym piszesz to kierunki humanistyczne i artystyczne. Przejrzyj sobie kierunki studiów na www.kierunki.net, masz jeszcze trochę czasu. Pojedź na targi edukacyjne. Może zacznij od wybrania regionu gdzie chcesz studiować. Na pewno kierunki językowe, czyli filologiczne godne sa uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 a w jakim regionie chcesz studiować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Dokładnie, gdzie szukasz studiów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doskamika Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Mieszkam w województwie lubelskim, ale jestem przygotowana na studia daleko od domu. Nie stanowi więc dla mnie to problemu. Zastanawiałam się nad studiami w Katowicach lub Krakowie. Myślę, że jeszcze raz przejrzę kierunki studiów i zainteresuję się również targami edukacyjnymi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 A uczelnie jakie bierzesz pod uwagę? Publiczne, niepubliczne? Kierunek taniec jest np. w Łodzi ale na uczelni prywatnej Może cos z marketingiem? Łączy elementy humanistyczne z matematycznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doskamika Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Czytałam o Wydziale Teatru Tańca w Bytomiu. Czy jest to dobry pomysł? Podyplomówki z marketingu.. nie wykluczam.. dobra rada, wezmę to pod uwagę Myślę raczej o uczelniach publicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Faktycznie jest, w szkole teatralnej. Sadze, ze rekrutacja może być trudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Wydział Tańca w Bytomiu ma świetną opinię i jeśli myślisz o tańcu to z pewnością warto się tam wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 To są bardzo dobre wydziały, jest ich mało a konkurencja duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 zawsze warto próbować, jeśli to naprawdę jest Twoja pasja i chcesz z tym wiązać przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Jasne, że warto próbować ale w takim przypadku warto mieć plan B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexa29 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Również uwielbiam tańczyć i mam w sobie troszkę "artystki" natomiast poszłam na finanse i rachunkowość, ponieważ interesowałam się ekonomią, prawem, z matmą też nie miałam żadnych problemów.. pasje można rozwijać po pracy czy nauce, natomiast wybór studiów powinien być na tyle dobry, by móc zagwarantować pracę. Z drugiej strony ważniejsza jest znajomość języków obcych i posiadanie umiejętności miękkich - wtedy poradzisz sobie nawet bez studiów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Myślę, że jednak studia są dość istotne, chociaż wszystko zalezy od tego jaki chcemy wykonywać zawód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...