atahaaa93 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Witajcie, to mój pierwszy post na tym forum. Piszę tutaj bo mam nadzieję że znajdę odpowiedz na pytania dotyczące tego kierunku. A wiec przejdę do rzeczy, mam 22 lata, zaczęłam zaoczne liceum i interesuję się historią, turystyką, tradycją katolicką. Moim marzeniem jest studiowanie historii i pracować jako historyk, ale jak czytam różne wpisy w internecie że po tym kierunku nie można znalezdz pracy to mi smutno ;( I chciałam się dowiedzieć co wy o tym myślicie ? Czy da się połączyć historię z turystyką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Hej, Mozesz na studia wybrać historie a z turystyki po studiach zrobic sobie roczna podyplomówke. Faktycznie z praca historyka jako nauczyciela jest cieżko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atahaaa93 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Hej, Mozesz na studia wybrać historie a z turystyki po studiach zrobic sobie roczna podyplomówke. Faktycznie z praca historyka jako nauczyciela jest cieżko A jak jest z pracą jeśli chodzi o turystykę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Turystyka jest rozwojowa branża i wszystko zależy jak przepracujesz studia. Jeśli sie zaangażujesz i zdobędziesz doświadczenie już na studiach to praca powinna być 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Masz pomysł na życie i moim zdaniem powinieneś się tego trzymać. Z pracą w sumie nigdy nic nie wiadomo, ale pasjonaci zawsze odnajdą się na rynku pracy, gorzej z takimi co nie mają pomysłu na siebie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 z pracą niestety nigdy nic nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Bardzo ważne, żeby wiedzieć co się chce robić w życiu, to już połowa sukcesu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Witajcie, to mój pierwszy post na tym forum. Piszę tutaj bo mam nadzieję że znajdę odpowiedz na pytania dotyczące tego kierunku. A wiec przejdę do rzeczy, mam 22 lata, zaczęłam zaoczne liceum i interesuję się historią, turystyką, tradycją katolicką. Moim marzeniem jest studiowanie historii i pracować jako historyk, ale jak czytam różne wpisy w internecie że po tym kierunku nie można znalezdz pracy to mi smutno ;( I chciałam się dowiedzieć co wy o tym myślicie ? Czy da się połączyć historię z turystyką ? Cześć Wydaje mi się, że połączenie turystyki i historii jest bardzo logiczne i wręcz konieczne A gdzie byś chciała pracować? Bardziej w Polsce, czy jakimkolwiek innym jednym miejscu, czy wolałabyś jeździć po różnych miejscach, zakątkach świata? Wydaje mi się, że to też warto sobie przemyśleć. Warto byłoby pewnie dołożyć jeszcze języki obce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Tak połączenie z filologia wydaje sie być bardzo trafne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atahaaa93 Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Cześć Wydaje mi się, że połączenie turystyki i historii jest bardzo logiczne i wręcz konieczne A gdzie byś chciała pracować? Bardziej w Polsce, czy jakimkolwiek innym jednym miejscu, czy wolałabyś jeździć po różnych miejscach, zakątkach świata? Wydaje mi się, że to też warto sobie przemyśleć. Warto byłoby pewnie dołożyć jeszcze języki obce. Moim marzeniem jest jeździć po różnych zakątkach świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atahaaa93 Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Tak połączenie z filologia wydaje sie być bardzo trafne A dzisiaj trafiłam na taki kierunek studiów jak filologia i się tym zainteresowałam Bo kocham podróże, kocham historię i dzielić się pasją Dziękuję za te rady, bo to dla mnie takie potwierdzenie Ogólnie zainteresował mnie kierunek fizjologiczno-historyczny europyśrodkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 To raczej dziwny wymysł lepiej robić czysta filologie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atahaaa93 Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Dlaczego dziwny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Fizjologiczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atahaaa93 Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Przepraszam, błąd w pisowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 chodziło o filologiczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artmedia9 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Po czystej historii niekoniecznie trzeba szukać pracy w szkole. Ja bym na twoim miejscu zastanowił się też nad dwiema opcjami- historia ze specjalizacją na konkretny obszar kulturowy taki jak właśnie Europa Wsch + intensywna nauka języka (w tym przypadku rosyjski, ew. ukraiński), albo druga opcja- zarządzanie/administracja+historia i wtedy możesz szukać pracy np. w biurze podróży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 To ciekawe rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...