Skocz do zawartości
przyszłystudent321

Medycyna po kierunku matematyczno- geograficznym...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam  :) 
Jestem w maturalnej klasie LO o profilu matematyczno- geograficznym. Piszę tutaj ponieważ zastanawia mnie czy jestem w stanie po takim kierunku w rok czy dwa lata przygotować sie do zdawania matury z Studia na kierunku biologia i chemii na poziomie rozszerzonym. Nauka Studia na kierunku biologia i chemii zawsze przychodziła mi z łatwością i sprawiała przyjemność, a moim marzeniem od zawsze było zostać lekarzem, jednak uwagi znajomych, jak to nie jest tam ciężko zniechęciły mnie, żeby w ogóle próbować. Dlatego piszę tu żeby sie dowiedzieć czy z dużym nakładem samodzielnej pracy połączonej z korepetycjami z bologii i chemii jestem w stanie myśleć o studiach medycznych? ;)

też tak sądzę, że możesz spokojnie próbować dostać się na medycynę. Najważniejsze jest robić w życiu to co się chce i lubi. Jeśli wiesz, że chce to robić to do dzieła. Bobrze by było jeśli przystąpisz jak najszybciej do jakiś kursów maturalnych z Studia na kierunku biologia i chemii.

Jak dobrze rozumiem to maturę zdajesz w tym roku tzn 2016, ale do Studia na kierunku biologia i chemii chcesz przystąpić za rok albo dwa, czy tak?

a co zdajesz teraz?

Tak, maturę zdaję w 2016 z matematyki- poziom rozszerzony i angielskiego również na poziomie rozszerzonym. A do Studia na kierunku biologia i chemii chce się przyłożyć i dopiero w przyszłym roku podejść do matury z tych przedmiotów. Zdaję sobie z tego sprawę, że muszę zdać ją prawie perfekcyjnie ale jestem ambitny i zdeterminowany, mam nadzieje że dam radę.

Pewnie, że możesz dać radę. Półtora roku to dużo jak na materiał z dwóch przedmiotów. Tego nie ma aż tyle. Kwestią jest umiejętność odpowiadania na maturalne pytania, zwłaszcza w Studia na kierunku biologia. Korki u dobrego korepetytora, który będzie wymagał pisania pod klucz, a nie suchej wiedzy, powinny pomóc. :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Numery zaczynające się od 800 to faktycznie często infolinie. Możesz wpisać ten numer na stronie https://whoiscalling.pl/ żeby zobaczyć czy ktoś już go zidentyfikował. Tam są informacje od innych użytkowników o różnych numerach. Ale jeli jest to numer od 800 to faktycznie jest to infolinia. Pewnie jakiś marketiong, do mnie czasami wydzwaniają po kilka razy dziennie, to już nie odbieram 
    • Cześć, dzwonił do mnie numer który wygląda jak infolinia (zaczyna się od 800). Nie odebrałem. Jak mogę sprawdzić czy to jakaś konkretna firma?
    • Materiały są całkiem różnorodne, od podcastów po webinary, więc każdy może coś wybrać. Dla osób, które dopiero zaczynają prowadzić działalność, to może być źródło podstawowej wiedzy. Nie ma tam przesadnej teorii, raczej krótkie i praktyczne rzeczy. Widać, że skupiają się nie tylko na płatnościach, ale też szerzej na biznesie. Fajne jest to, że dostęp jest darmowy i można korzystać w dowolnym momencie. Jeśli ktoś nie ma czasu na długie szkolenia, to takie krótkie materiały bywają pomocne. Zerknij na stronę: https://polskabezgotowkowa.pl/
    • Czy ktoś korzystał z materiałów edukacyjnych dostępnych na stronie Polska Bezgotówkowa? Zastanawiam się, czy to coś wartego uwagi dla osób prowadzących lub planujących własną działalność. Chodzi mi głównie o to, czy są tam praktyczne treści (np. podcasty, webinary), z których faktycznie da się coś wynieść bez poświęcania dużej ilości czasu. Będę wdzięczny za opinie.
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.