Skocz do zawartości
Pawel111

Rozprawka maturalna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, boje się ze nie zdam matury z polskiego przez rozprawkę maturalna mimo ze nie ma błędów rzeczowych ale teza nie zbyt  pasuje do argumentów,  czy przez to obleje ? Jak egzaminator na to patrzy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej zapytać swojego nauczyciela języka polskiego, albo wychowawcę, wiem, że już wakacje ale oni mogą pomóc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Mampytanie
      Witam. Jestem tegorocznym maturzystą i mam zamiar studiować FiR na UŁ.
      Czy z niżej podanymi wynikami mam szansę się tam dostać?
      Ang roz: 90%
      Geo roz: 60%
      Matematyka podstawowa : 80%
      Jeżeli dobrze zrozumiałem zasady rekrutacji to mam ok. 580 pkt. Za odp z góry dziękuję.

• Przez Natari
      Witam, 

W tym roku będę poprawiać maturę z angielskiego i historii na rozszerzeniu.W tamtym roku pisałam normalnie maturę i zdałam wszystko na dość zadowalającym poziomie( wszystko powyżej 55%) na rozszerzeniu zdawałam przedmioty powyższe i jeszcze język polski na 70%. Jednak historia i angielski nie poszły mi już tak dobrze jak chciałam. Do sedna, zastanawiam się nad administracją ale dużo osób mi ją odradza ponieważ nie ma po niej pracy... I moje pytanie czy faktycznie jest w tym ziarnko prawdy? A jeżeli tak to jakie inne studia mogę podjąć po tych rozszerzeniach? Pozdrawiam
    • Przez Pawel111
      Witam, mam pytanie odnośnie studiów w roku 2021. Chciałbym dostać się na analityka medyczna przy maturze z biologii na 60% i matmie podstawowej na 60%  czy jest taka możliwość?(na niektórych uczelniach tylko biologia jest potrzebna) Tym bardziej ze w tym roku wiele uczniów odpuściło sobie naukę. Składam papiery na 3 uczelnie. Czy ktoś wie coś na ten temat albo miał podobny problem ?
    • Przez mnur
      Witam, bardzo chciałabym pracować w firmie międzynarodowej czy korporacji. Zastanawiam się nad studiami japonistyką, sinologią, hungarystyką lub zarządzaniem. Moje pytanie brzmi czy lepiej iść na zarządzanie, samemu uczyć się języków i robić certyfikaty (znam dodatkowo angielski i francuski) czy lepiej iść na filologie i po niej szukac zatrudnienia?

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Myślę, że sobie poradzę
    • Cześć, jestem w 4 klasie liceum i niestety wybór kierunku studiów odłożyłem niemal na sam koniec nauki. Interesuje się głównie matematyką, tzn. ten przedmiot najbardziej lubię, jeżeli chodzi o fizykę to jestem na rozszerzeniu, ale ją zaniedbałem. Na maturze będę rozszerzał matematykę i angielski. Nie wiem jakie studia wybrać i na jakim kierunku bym mógł się realizować. Początkowo myślałem na automatyką i robotyką, jednak bez fizyki może być ciężko. Ostatnio myślałem nad kierunkami związanymi z analizą danych, dlatego chcę spytać o opinię na temat tego kierunku. Jakie też inne kierunki mogłyby mi przypaść do gustu oraz jakie kierunki wybraliście mając podobne zainteresowania?
    • Dla osoby z dobrymi wynikami nigdy nie jest za trudno, gorzej jak masz słabe wyniki i mało kasy. Ale dobrze przemyśl lepszą uczelnię bo zawsze nazwa uczelni robi robotę. _________________________________________________  
    • Witam,   Sprawa dosyć ważna.    Zostal mi tak na prawdę semest studiów magisterskich. Niestety nie zaliczyłam wszystkich przedmiotów czego skutkiem było skreślenie z listy studentów. Powodem był nadmiar innych obowiązków, problemu itd.    Decyzja była nieprawomocna ( tak mam napisane w systemie ehms). Dostałam list o wszczeciu w sprawie skreślenia i drugi list, ale on jest w rodzinnych stronach nie mam go przy sobie ( pewnie z informacja o skreśleniu).    Czy mogę się odwołać i napisać podanie o przywrócenie na listę studentów ?    Dodam, ze z I semestru mgr miałam 3 warunki, nie zaliczyłam 3 przedmiotów, ale bez problemu przeszłam na kolejny semestr.     Chodzi mi o to czy mogłabym w tym semestrze zaliczyć te przedmioty z warunków, żeby nie tracić czasu w przyszłym roku. Bo chce dokończyć kierunek.    Z góry dziękuje za informacje.      
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.