Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0

NARYSOWANI Kraków, Szkoła rysunku, kurs na Architekturę, Wzornictwo Przemysłowe, ASP
dodany przez
Narysowani - kurs rysunku, w Kursy i szkolenia
-
Podobna zawartość
-
Przez KarolinaZab
Witam, mam pytanie.
Otóż, na Politechnice Gdańskiej działa system rekrutacji, w którym wybiera się on-line kierunki, którymi jest się zainteresowanym. Trzeba ustawić je w kolejności preferencji.
Wczoraj zostały ogłoszone wyniki, i dostałam się na 3 wybór (Mechanika i budowa maszyn w języku angielskim). Dostałam się też na dwie listy rezerwowe (kolejno wyborów jeden i dwa, czyli Robotyka, elektronika i telekomunikacja)
Finalnie interesuje mnie 3 wybór, ten na który się dostałam, ale dzisiaj byłam zmuszona złożyć w pierwszej kolejności dokumenty na kierunki, gdzie jestem na liście rezerwowej.
Na telekomunikacji jestem 424 na 280, czy jest szansa, że się dostanę?
Jeśli tak, to czy mogę jeszcze przez zaczęciem pierwszego roku zmienić kierunek po ogłoszeniu finalnych list?
-
Przez Zapomnialam
Dostałam się w dwóch różnych uczelniach artystycznych na listy rezerwowe i nie wiem czy powinnam składać dokumenty w tym samym terminie co osoby, które się dostały i czy złożyć je na oby dwóch jednocześnie. Pierwszy raz biorę udział w rekrutacji a na stronach uczelni nie mogę znaleźć o tym informacji.
-
Przez itsme
Cześć, mam do wyboru studia na politechnice Łódzkiej na informatyce stosowanej i na politechnice Warszawskiej na telekomunikacji. Którą opcję wybrać? Miałem plan zostać programistą i wpadłem na pomysł, żeby pójść na telekomunikację i przy okazji dokształcać się z programowania, a na kierunku ono jest tylko, że w mniejszej ilości. Takim sposobem skończyłbym studia mając zawód w telekomunikacji i jako programista, więc gdy nie wyjdzie w jednym byłbym w drugim. PW ma wyższy poziom i nawet gdyby telekomunikacja mi się nie spodobała to bym się przeniósł na infę w obrębie tego wydziału. Bardziej wolałbym infę na PW, ale nie starczy punktów... Trochę boję się, że na PŁ trochę się zmarnuje. Co o tym myślicie?
-
Przez Xkatex1919
Gospodarka przestrzenna na politechnice krakowskiej czy zarządzanie zasobami ludzkimi na uniwersytecie ekonomicznym?
Który kierunek daje lepsze perspektywy? Lubię rysować, projektować itd a z drugiej strony chciałabym mieć jednak ekonomiczne wykształcenie. Dodam że przejrzałam wiele wątków, programy studiów i nie potrafię się zdecydować. Początkowo chciałam podjąć oba kierunki, jednak już teraz wiem że muszę z któregoś zrezygnować i chcę zasięgnąć opinii.
-
Przez Magda654435
Cześć. Dostałam się na architekturę w języku polskim na Politechnikę Poznańską i architekturę w języku angielskim na Politechnikę Gdańską. Maturę z rozszerzonego angielskiego zdałam na 80%, nie mam certyfikatów. Uważacie, że dałabym radę studiować po angielsku? Czy są tu jakieś osoby, które studiują na pg lub pp o chciałyby się wypowiedzieć jak to wszystko wygląda? Ktorą uczelnię bardziej polecacie?Byłabym wdzięczna za odpowiedzi.
-