Skocz do zawartości
Sebastian Szczęsny

Uniwersytet Szczeciński - jaka jest sytuacja uczelni?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę odnieść się do całego Uniwersytetu,ale obecnie studiuje na WZIEU i mogę potwierdzić, że biznes z nauką współpracuje a my zyskujemy.

Wydział zainwestował i mamy teraz fajne laboratoria, które pozwalają zdobyć praktyczne umiejętności, nie tylko suchą teorie. Mamy możliwość odbywania ciekawych praktyk w firmach logistycznych i  transportowych, bo kadra współpracuje z firmami.  Uważam,że teraz bez praktycznego podejścia to samo studiowanie to za mało.

Moja dziewczyna studiuje też tu na Finansach i Rachunkowości  też jest zadowolona. Ona ma zajęcia w laboratoriach giełdowych i bankowych.  Jest też w kole, które współpracuje z NBP i instytucjami finansowymi, piszą projekty, robią konferencje i już zdobywają praktykę.  

Nie tak dawno była giełda pracy z ofertami również dla studiujących. Akademickie Biuro Karier na miejscu , sporo warsztatów - teraz proponowali płatne staże - jest na plus.  

Mój kolega kończył tu studia 5 lat temu i jak mówię, co teraz mamy to jest zaskoczony i zazdrości,że nie miał tego co my teraz.

Oczywiście jak ktoś się nie interesuje, co się dzieje na jego uczelni to będzie narzekał i będzie mówił, że do praktyki Uniwersytetowi daleko, ale patrząc z perspektywy kilku lat idzie to w dobrym kierunku.

Uniwersytet według mnie zdał sobie sprawę ,że praktyka musi być częścią studiowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez DragoGame
      Jak wygląda nauka na AWL na studiach cywilnych? 
    • Przez Prawnik1lvl
      No właśnie...Co byłoby lepszym wyborem myśląc o przyszłości w analityce biznesowej, controllingu czy analityce finansowej? Zastanawia mnie różnica pomiędzy nimi i poziomem matematyki na każdym z nich. Jak to wygląda na informatyce, informatyce i ekonometrii oraz na finansach i rachunkowości? Co wydaje się być najlepszą drogą, kiedy nie myśli się o karierze programisty? Spotkałem się z opiniami, że informatyka byłaby dobrym wyborem, kiedy chciałoby się podjąć pracę w finansach jak i za takimi które mówiły, że o wiele lepszym wyborem byłby fir czy iie. Z drugiej strony, BI jest o wiele bardziej zinformatyzowane, a jednak to dział finansowy...
      Co wy o tym sądzicie? 
    • Przez Krzysztof12345
      Witam. Stoję przed wyborem następujących kierunków studiów: dowodzenie, nawigacja oraz logistyka. Dostałem się na dowodzenie na Akademię Sztuki Wojennej, lecz rekrutacja na Akademię Morską w Szczecinie została przedłużona. W przyszłości wiążę swoją przyszłość z wojskiem (piechota lub marynarka), lecz warto by było mieć jakieś zabezpieczenie w postaci chodliwego kierunku. Który kierunek pozwoli mi aplikować bez problemu na studium oficerskie lub uzyskać pracę w armii? Co do logistyki/nawigacji interesuje mnie kwestia poziomu trudności. Z przedmiotami ścisłymi radzę sobie jako tako, ale nie uczyłem się przez 3 lata fizyki i jej się obawiam. Proszę o pomoc i z góry dziękuje za normalne odpowiedzi. Każdy z kierunków wyżej wymienionych mnie interesuje tak dla jasności. 
    • Przez Przemysław Pierożek
      Witam mam do napisania pracę naukową jednak najpierw potrzebuje statystyk z tej ankiety, bardzo proszę o pomoc! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdmJcV4wXV3CO1MX5dWZHt7_kuoFZKsrbQoNAeYm5OpeDggHA/viewform
    • Przez Aleksandra3030
      Witam!
      Mam pytanie odnośnie studiow.Wiecie moze czy moge dostac sie na pielegniarstwo bez biologi i chemi chociazby na uczelnie prywatną? Uczylam sie powyzej wymienionych przedmiotow na poziomie rozszerzonym w szkole sredniej , ale nie zdawalam ich na maturze.Przy ostatecznej deklaracji zdecydowalam sie , ze pojde na humana i to byl ogromny blad ! bardzo dobrze szla mi biologia i teraz zaluje tej niemadrej decyzji...
      Jest szansa?
      A skoro juz bym sie dostala to kiedy chciala bym sie przenies na uczelnie publiczna na drugi rok to byl by to problem? Co o tym decyduje , dobre wyniki w uczelni prywatnej czy poprawa matury z przedmiotow rekrutacyjnych?
      Dodam , ze interesuja mnie studia we wrocławiu lub krakowie z racji na lokalizacje , ewentualnie szczecin.

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.