karolina.ers Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Cześć wszystkim! Czy są tu osoby przenoszące się z uczelni prywatnej na państwową? Konkretnie chodzi mi o przeniesienie z WSB na UAM/UMK. Czy ktoś mógłby mi opisać jak dana procedura wygląda? Czy komuś się udało? Jaki powód podaliście w prośbie o przeniesienie dla dziekana by wyraził zgodę? Czy można złożyć dwa wnioski jednocześnie czy muszę czekać na akceptację bądź brak zgody by złożyć podanie na inną uczelnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Możesz składać tyle wniosków ile chcesz, najlepszym argumentem jest chęć podniesienia kwalifikacji. Dodatkowo ważne jest czy przenosić się na niestacjonarne czy stacjonarne itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolina.ers Opublikowano 5 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Ze stacjonarnych na stacjonarne, kierunek ten sam oczywiście. Chodzi tylko żeby się przenieść na państwową. Czytałam, że musi być średnia minimum 4.3, przedmioty muszą się w miarę pokrywać i oczywiście dziekan musi wyrazić zgodę a to właśnie mnie przeraża, że takiej nie wyrazi. Wszystkie te kryteria spełniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 najczęściej wymagana średnia to powyżej 4.5. Jeśli dziekan się zgodzi to są wyznaczane różnice programowe, które musisz zaliczyć. Dziekani rzadko się na to zgadzają na tryb stacjonarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolina.ers Opublikowano 5 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 2 minuty temu, Łukasz napisał: najczęściej wymagana średnia to powyżej 4.5. Jeśli dziekan się zgodzi to są wyznaczane różnice programowe, które musisz zaliczyć. Dziekani rzadko się na to zgadzają na tryb stacjonarny Rzadko się zgadzają na nadrobienie różnicy mimo, że większość się pokrywa i tryb pozostaje ten sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 W jakim celu stosujesz cytowanie post pod postem? To niezgodne z regulaminem. Rzadko zgadzają się na przenosiny na stacjonarne bo po prostu nie mają powodu by to robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolina.ers Opublikowano 5 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Skoro jestem już na stacjonarnych i nie chce trybu zmieniać to jaki by miał być problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 W tym problem że uczelnia nie ma żadnych korzyści. Do tego musi się rozliczać z liczby studentów i obecnie zwiększanie ilości studentów nie jest dla niej korzystne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...