mosss5525 Opublikowano 21 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Oba kierunki na UAMie w poznan.studia.net, jak myślicie który z nich jest lepszy? Ciekawszy, bardziej przyszłościowy? Oba języki mi się podobają i wydaje mi się, że to turkologia jest bardziej przyszłościowa i będą większe szansę na zatrudnienie niż po włoskim.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 21 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Ciekawe sąd ten wniosek. Może przejrzyj najpierw oferty pracy, to lepsze źródło informacji niż "wydaje mi się". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosss5525 Opublikowano 21 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 8 minut temu, aguagu napisał: Ciekawe sąd ten wniosek. Może przejrzyj najpierw oferty pracy, to lepsze źródło informacji niż "wydaje mi się". Właśnie po ofertach pracy +Turcja staje się coraz popularniejszym kierunkiem turystycznym, dochodzi problem emigrantów, możliwe wejście do UE. Stąd taki wniosek, ale właśnie po to ten wątek by poznać inne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 21 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Mniej popularne języki oznaczają też dużo mniejszy rynek i tym samym popyt, bo zdecydowana większość komunikacji odbywa się jednak w języku angielskim. PS: Ta turkologia to w ogóle filologia czy może jednak kulturoznawstwo? Różnica między nimi jest ogromna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 22 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 13 godzin temu, Gutek napisał: PS: Ta turkologia to w ogóle filologia czy może jednak kulturoznawstwo? Różnica między nimi jest ogromna Zależy od uczelni tak naprawdę. Na niektórych to duża różnica, na innych niektóre kulturoznawstwa są praktycznie jak filologie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...