Jeyfenzi Opublikowano 16 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Witam. Stoję przed ciężkim wyborem studiów, dostałem się na te 2 wyżej wymienione kierunki oraz na budownictwo na SGGW ale ten kierunek raczej odrzucam. Chciałbym się dowiedzieć dlaczego próg na WiP jest tak niski i czy może w takim razie lepiej wybrać WAT skoro te kierunki są zbliżone (przynajmniej tak mi się wydaje że są). Proszę o podzielenie się waszym zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Progi są wyznacznikiem tylko popularności danego kierunku i nie mają nic wspólnego z jego jakością. Moim zdaniem PW jest lepszym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeyfenzi Opublikowano 16 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Tylko ciekawi mnie czym jest spowodowany ten brak zainteresowania, skoro bliźniaczy kierunek jakim jest automatyka i robotyka na innym wydziale jest oblegany podobnie jak mechatronika na pw. Martwię się ze może na tym wydziale są gorsi nauczyciele czy coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Zainteresowanie danym kierunkiem wynika z marketingu i formy Podyplomówki z reklamy i informacji. Jest już trochę późno ale należało pojechać na wydział i pogadać że studentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 16 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Ja jednak jestem zwolenniczką tradycyjnych kierunków, a nie wynalazków, które są trochę do nich podobne. Pewnie nikt nie chce iść na tę automatyzację, bo nikt nie wie, co to u diabła jest i ludzie wolą zwykłą automatykę. Dlatego ja bym raczej brała mechatronikę, przynajmniej wiadomo, z czym to się je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 16 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 8 godzin temu, aguagu napisał: nikt nie wie, co to u diabła jest Tak rzeczywiście było przed niesławną ustawą Gowina Teraz uczelnia nie może już prowadzić 2 kierunków o tej samej nazwie, więc tworzy się neologizmy celem ominięcia ustawowych absurdów. Jeśli ten kierunek pojawił się po raz pierwszy w tej rekrutacji, to na 99,99% jest najzwyklejszą AiR z poprzedniego roku. W sumie to nie dziwi, bo AiR występuje na wydziałach mechanicznych, elektrycznych i elektronicznych, co zmusza duże uczelnie do kombinowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...