wlbird Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Mało o tym kierunku na forum, a i w internecie niezbyt dużo praktycznych informacji można znaleźć. Wypowie się może ktoś tak ogólnie? Zależy mi na zgromadzeniu jak największej informacji. Jeśli ktoś cokolwiek wie, to będę bardzo wdzięczny za podzielenie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Kierunki nazywana mishami - kierunki realizowane przez 2 lub więcej wydziałów w oparciu o wybrany program. Na mojej uczelni były to studia dość atrakcyjne bo student mógł wybierać dość szeroko zajęcia na które chciał chodzić. Ciekawe rozwiązanie. Jednak to znowu nic konkretnego jeśli chodzi o dyplom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 MSEM to jednak trochę co innego niż MISH czy MISMAP na UW. Na tych dwóch ostatnich studiujesz jednocześnie dwa kierunki i z dwóch kierunków dostajesz dyplom. Jest o tyle wygodniej niż studiować tak po prostu dwa kierunki, że musisz robić minima programowe, czyli tylko przedmioty kierunkowe bez wielu zapychaczy. MSEM są inne, bo tam nie dostajesz dyplomu dwóch kierunków, tylko dyplom studiów ekonomiczno-matematycznych. Ale nie powiedziałabym, że to nic konkretnego. To świetne przygotowanie dla kogoś, kto chce być analitykiem albo aktyariuszem, na pewno lepsze niż sama matematyka albo sama Kierunek ekonomia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 No mojej uczelni z mishu był jeden dyplom. Szczerze mówiąc na 1 stopień lepiej wybrać po prostu matematykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polerst Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Jeśli chodzi o MSEMat na UW (MIM-WNE) [a nie jestem pewien, czy o te studia pytasz], to mam paru znajomych, którzy byli na tym, ale na tyle ciężkie są to studia, że większość poprzenosiła się na kierunki ekonomiczne na WNE, póki jeszcze mogli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...