Valania Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Cześć Nie umiałam znaleźć odpowiedzi na to pytanie, dlatego nowy post, z góry przepraszam jak było :x Obecnie jestem na pierwszym roku Profilaktyki społecznej i resocjalizacji na UW, ale od nowego roku chce od pierwszego roku zacząć studia na Kryminologii na UG. Wiem, że nie zaliczę tego roku na UW, bo już mam niezaliczone przedmioty (np. wf), a do tego sesja, ale mi nie zależy na niej, bo chce się przenieść. I mam pytanie, czy i jak się najlepiej przenieść, czy jest możliwość (i czy ma sens) przepisywanie niektórych przedmiotów z UW na UG? Jak najlepiej skończyć z UW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 W tym dziale temat był omówiony wiele razy. Poszukaj. Na pewno będą duże różnice programowe do nadrobienia. Pytanie czy będzie dla Ciebie miejsce na UG. Jeśli nie zaliczysz obecnych studiów to będziesz miała za mało punktów żeby zacząć 2 rok na nowej uczelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Najpewniej przepiszą Ci oceny z tych przedmiotów, które się powtarzają. Ale to tak naprawdę dobra wola prowadzącego i wewnętrzne zasady uczelni, wszędzie jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 A bo chodzi o nowe studia a nie o przeniesienie. Wówczas to tylko dobra wola prowadzącego. Możesz napisać pismo do dziekana ale wówczas trzeba wykazać sylabus z przedmiotu przepisywanego i godziny muszą się pokrywać. Też o tym było na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Warto pamiętać, że do starania się o ewentualne przepisanie ocen upoważnia zgodność treści programowych, a nie nazwy przedmiotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 O tym pisałem. Potrzebny jest sylabus przedmiotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...