Karo12 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Witam. Proszę o radę. Jestem aktualnie w klasie maturalnej, od października planuję studia zaoczne na Finansach i rachunkowości. W przyszłości chciałabym być księgową. Pomyślałam, żeby móc pójść w te wakacje do biura rachunkowego w moim mieście na (oczywiście darmowe) praktyki- samej zgłosić się z chęcią zaobserwowania pracy w zawodzie, w którym w przyszłości chciałabym pracować. Czy to dobry pomyśł, nie ośmieszę się wyskakując jakiemuś pracodawcy z takim pomysłem (nie mam przecież jeszcze żadnej wiedzy w tym temacie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 To dobry pomysl. Tylko zobaczymy czy ktoś będzie chciał dac Ci praktyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 18 godzin temu, AlsB napisał: Pomyślałam, żeby móc pójść w te wakacje do biura rachunkowego w moim mieście na (oczywiście darmowe) praktyki- samej zgłosić się z chęcią zaobserwowania pracy w zawodzie, w którym w przyszłości chciałabym pracować. Jedno wyklucza się z drugim. Nie można praktykować, jeśli nie ma się żadnej wiedzy. Kolejna rzecz, że co niby miałabyś tam robić? Siedzieć i gapić się w sufit albo obsługiwać ksero i ekspres do kawy? Duże firmy w dużych miastach czasem organizują różne dni otwarte, gdzie można ogólnie przyjrzeć się pracy i pogadać z pracownikami. To zdecydowanie najlepsze wyjście dla ciekawskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 W finansach trzeba jednak najpierw mieć jakąś minimalną wiedzę o przedmiocie, żeby móc cokolwiek zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...