Skocz do zawartości
Kashia

Zabrakło mi 0,5 pkt w rekrutacji odwoływać sie?pg

Rekomendowane odpowiedzi

Przy jednym z progów na architekturze zabrakło mi 0.5 pkt czy jest sens odwoływać sie /prosic o ponowne policzenie wyników?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odwołać się jak najbardziej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A długie ma być to odwołanie czy pisać krótko I zwięźle?

6 godzin temu, Łukasz napisał:

Odwołać się jak najbardziej. 

A długie ma być to odwołanie czy pisać krótko I zwięźle ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odwołaj się. Mój znajomy bardzo dobrze napisał matmę i angielski tylko z jezyka polskiego miał poniżej 20% . Odwołał się i magicznie wynik zmienił się na  ponad 30 %  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz o swoich motywacjach do studiowania itd. i dlaczego CI zalezy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli w regulaminie napisano, że podstawą odwołania może być tylko naruszenie warunków rekrutacji (np. błędne przeliczenie punktów), to odwoływanie mija się z celem. I tak spotkasz się z odmową. Inna sprawa, że PG mocno ogranicza liczbę studentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Gutek napisał:

Jeśli w regulaminie napisano, że podstawą odwołania może być tylko naruszenie warunków rekrutacji (np. błędne przeliczenie punktów), to odwoływanie mija się z celem. I tak spotkasz się z odmową. Inna sprawa, że PG mocno ogranicza liczbę studentów.

Tak zdaje sobie z tego sprawe że ograniczają miejsca, czyli błędne przeliczenie nie zalicza sie do naruszenia warunków rekrutacji?I pewnie o wgląd też nie ma co pisać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błędne przeliczenie jak najbardziej, ale skoro tak, to przeczysz samej sobie. Zabrakło oznacza brak wystarczającej liczby punktów, a nie błąd rachunkowy. Zresztą czy jest on możliwy przy komputerowym przeliczaniu? ;) W każdym razie jeśli rzeczywiście tak jest to odwołuj się szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, Gutek napisał:

Błędne przeliczenie jak najbardziej, ale skoro tak, to przeczysz samej sobie. Zabrakło oznacza brak wystarczającej liczby punktów, a nie błąd rachunkowy. Zresztą czy jest on możliwy przy komputerowym przeliczaniu? ;) W każdym razie jeśli rzeczywiście tak jest to odwołuj się szybko.

Właśnie to były zadania z aksonometrii I z rysunku więc raczej nie sprawdzali komputerowo bo były różne zadania tylko jedno w stylu abc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Mati B
      Cześć, w czerwcu zapisywałem się na kilka kierunków na różnych uczelniach jednak na żaden się nie dostałem. Terminy dodatkowych rekrutacji już minęły, Czy jest jakaś szansa żeby dostać się jeszcze na studia ? Czy ktoś z was załatwiał takie sprawy mailowo lub telefonicznie z uczelniami ? Będę wdzięczny za każdą pomoc w temacie, czasu coraz mniej.
    • Przez Pralkadoprania
      Witam

W tym roku mam zamiar iść na studia jednak długo zwlekałam z ostateczną decyzją. Na początku miałam iść do Akademii Frycza Modrzewskiego na prawo ,ale zrezygnowalam zaraz po otrzymaniu wiadomości o przyjęciu i teraz zostały mi tylko drugie tury w rekrutacjach. Uznałam że chce iść na psychologie i na moje szczęście została uruchomiona druga tura na uniwersytecie Papieskim. Czy ktoś wie jak jest z dostaniem się na ten uniwersytet? Czy jest ciężko ponieważ moje wyniki z matury pozostawiają wiele do życzenia. Wiem że nikt nie jest w stanie mi nakreślić czy się dostanę czy nie, ale nie mogę znaleźć konkretnych informacji i jedyne co wyczytałam to że progów niby nie ma z kolei na innej stronie już pisze że progi są. Więc może ktoś coś wie o tej uczelni i będzie w stanie mi mniej więcej nakreślić poziom trudności w dostaniu się na nią?

• Przez Mikołaj20
      Cześć, zastanawiam się nad trzema kierunkami którymi są "Technologie wodorowe i elektromobilność" na PG, "Budownictwo" również na PG oraz "Eksploatacja i diagnostyka systemów technicznych" ze specjalizacją "Eksploatacja farm wiatrowych" na UMG. Mam problem ze znalezieniem informacji na temat energetyki wodorowej poza sloganami dotyczącymi "Polskiej strategii wodorowej", mam nadzieję że ktoś ogarnia ten temat i jest w stanie napisać czy ten sektor gospodarczy rozwinie się znacząco w ciągu 5 najbliższych lat. W kwestii "Farm wiatrowych", nie jestem pewny czy ta specjalizacja nie będzie zbyt ogólna, chodzi mi o to że jest ona czymś pomiędzy budową maszyn i zarządzaniem. Zastanawiam się czy nie lepiej skupić się stricte na przedmiotach technicznych i wybrać specjalizację "Diagnostyka urządzeń technicznych", nie ukrywam że bliżej mi do zarządzania niż elektroniki. Co do "Budownictwa", w ogóle warto robić ten kierunek? Słyszałem różne historie związane z brakiem pracy przez długi okres lub śmiesznymi zarobkami. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    • Przez Wół
      Hejka 
      Skończyłam Ochronę Środowiska na UG (studia licencjackie) i chcę zrobić niestacjonarnie magisterkę z Inżynierii Środowiska na PG. Wiem, że po OŚ mogę rekrutować na ten kierunek, ale najpierw muszę uzupełnić różnice programowe. Czy ktoś wie na czym dokładnie to polega, nigdzie nie mogę znaleźć dokładnych informacji lub czy są jakieś zajęcia uzupełniające prowadzone przez np PG ?
      Dzięki za pomoc 
    • Przez deltta
      Witam,
      Chciałabym zapytać się o kierunek sztuka i media na uniwersytecie pedagogiczny w Krakowie. Nigdzie nie mogę znaleźć innych informacji niż te na stronie uniwersytetu. Czy ktoś studiuje lub studiował i chciałby coś opowiedzieć o tym kierunku albo zna kogoś kto studiuje.  

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Cześć   Krótkie pytanie do osób znających się na temacie.   Czy studia na Wydziale Samochodów i Maszyn Roboczych na kierunku Inżynieria mechaniczna przygotują mnie do pracy jako technolog? Mam na myśli specjalizację Wspomaganie Komputerowe Prac Inżynierskich. Chciałbym tylko zaznaczyć, że mowa o studiach niestacjonarnych dlatego Wydział Mechaniczny Technologiczny (dawniej Inżynierii Produkcji) odpada, ponieważ tam studia niestacjonarne I stopnia zostały całkowicie wycofane. 
    • Jeżeli chodzi o drukowanie, to wszystko zależy kto gdzie mieszka  Jak ktoś mieszka w Krakowie bądź okolicach to myślę, że warto pomyśleć o lobos promo https://lobos.promo/  jest tutaj również możliwy spersonalizowany druk cyfrowy z tego widziałam. Mam nadzieję, że komuś się przyda.
    • Tak jak ktoś napisał. Łatwo jest założyć, ale potem tą firmę utrzymać, mieć klientów itd. Przykład podam jako salon fryzjerski, który dzisiaj jest już połączony często z zabiegami kosmetycznymi typu paznokcie, makijaż permamentny itd. Trzeba mieć fundusze na sprzęt, na fotele, konsolety czy na poczekalnie fryzjerskie https://salonova.pl/poczekalnie-fryzjerskie kończąc na akcesoriach jak nożyczki, maszynki do strzyżenia i preparaty typu kosmetyki, farby etc. Potem trzeba jeszcze przyciągnąć klientów, równocześnie prowadzić kanały SocialMedia. Ciężki kawałek chleba.
    • Hejka to wypowiem się i ja jako osoba, która studiowała na Polibudzie, ale w Gdańsku, a w Gliwicach. Studiowałam Technologię Chemiczną i powiem szczerze... , że jest dokładnie tak jak mówi autor. Co do przedmiotów, skąd ja to znam, a niektórzy prowadzący tak antypatyczni, byli tacy dwaj, jeden był z przedmiotu inżynieria procesowa czy przedmiot Tech. Chemiczna. Miałam takiego przykrego gościa, który nie potrafił tłumaczyć. Z chemią fizyczną, jest dokładnie tak jak opisano. Nie wiem czy u Was tak było, ale np na 1 terminie egzaminu, jak było się na wszystkich wykładach to doliczało się 3 pkt na egzaminie i np. dzięki temu miało się zdany egzamin.  
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.