Skocz do zawartości
Mikołaj20

Technologie wodorowe i elektromobilność, eksploatacja farm wiatrowych, czy budownictwo?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, zastanawiam się nad trzema kierunkami którymi są "Technologie wodorowe i elektromobilność" na PG, "Budownictwo" również na PG oraz "Eksploatacja i diagnostyka systemów technicznych" ze specjalizacją "Eksploatacja farm wiatrowych" na UMG. Mam problem ze znalezieniem informacji na temat energetyki wodorowej poza sloganami dotyczącymi "Polskiej strategii wodorowej", mam nadzieję że ktoś ogarnia ten temat i jest w stanie napisać czy ten sektor gospodarczy rozwinie się znacząco w ciągu 5 najbliższych lat. W kwestii "Farm wiatrowych", nie jestem pewny czy ta specjalizacja nie będzie zbyt ogólna, chodzi mi o to że jest ona czymś pomiędzy budową maszyn i zarządzaniem. Zastanawiam się czy nie lepiej skupić się stricte na przedmiotach technicznych i wybrać specjalizację "Diagnostyka urządzeń technicznych", nie ukrywam że bliżej mi do zarządzania niż elektroniki. Co do "Budownictwa", w ogóle warto robić ten kierunek? Słyszałem różne historie związane z brakiem pracy przez długi okres lub śmiesznymi zarobkami. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Wół
      Hejka 
      Skończyłam Ochronę Środowiska na UG (studia licencjackie) i chcę zrobić niestacjonarnie magisterkę z Inżynierii Środowiska na PG. Wiem, że po OŚ mogę rekrutować na ten kierunek, ale najpierw muszę uzupełnić różnice programowe. Czy ktoś wie na czym dokładnie to polega, nigdzie nie mogę znaleźć dokładnych informacji lub czy są jakieś zajęcia uzupełniające prowadzone przez np PG ?
      Dzięki za pomoc 
    • Przez Magda654435
      Cześć. Dostałam się na architekturę w języku polskim na Politechnikę Poznańską i architekturę w języku angielskim na Politechnikę Gdańską. Maturę z rozszerzonego angielskiego zdałam na 80%, nie mam certyfikatów. Uważacie, że dałabym radę studiować po angielsku? Czy są tu jakieś osoby, które studiują na pg lub pp o chciałyby się wypowiedzieć jak to wszystko wygląda? Ktorą uczelnię bardziej polecacie?Byłabym wdzięczna za odpowiedzi.
    • Przez niezadowolonystudent
      Cześć. Aktualnie jestem na 6 semestrze budownictwa na pg, więc został mi teoretycznie rok(ale zobaczymy jak to będzie, bo nie jest kolorowo xD) 
      Po tych blisko czterech latach(powtarzałem semestr), zacząłem się zastanawiać nad sensem brnięcia dalej w to bagno, nie jestem pewien czy chciałbym magisterkę kontynuować w tym kierunku. 
      Chciałbym się spytać jakie możliwości studiów magisterskich daje mi inżynier z budownictwa?
      Zastanawiałem się na transportem również na wiliś, a konkretnie specjalizacją drogową i lotniczą, ale różne opinie słyszałem o transporcie, i lepsze i gorsze.  
      Jakie jeszcze mógłbym rozważać opcje? 
    • Przez Czecze
      Witam, 
      Otrzymałem dzisiaj wyniki rekrutacji na Politechnice Gdańskiej i dostałem się na kierunek Inżyniera danych(ang.). Wcześniej udało mi się także zakwalifikować na elektronikę na Politechnice Warszawskiej. 
      Mam niemały dylemat co wybrać. Z jednej strony bardzo chciałbym wyjechać studiować (mieszkam w trójmieście), a z drugiej kierunek inżyniera danych bardziej mnie interesuje. 
      Jeśli ktoś posiada jakieś doświadczenia z danymi kierunkami to byłbym wdzięczny gdyby się nimi podzielił. 
      Czy przeniesienie się na inny kierunek w obrębie tego samego wydziału jest bardzo trudne na Politechnice Warszawskiej?
      Za każdą pomoc będę bardzo wdzięczny, pozdrawiam!
    • Przez Elyxion098
      Witajcie, jak możecie zobaczyć już po samym tytule, po ukończeniu 1 semestru na swojej uczelni próbowałam przenieść się na Ekonomię na PG, podanie zostało przyjęte i władze wyraziły na to zgodę, lecz mogę zacząć się tam uczyć dopiero w semestrze zimowym 2020/2021 i to od 1 semestru, stad moje pytanie, Czy muszę kontynuować 2 semestr na swojej macierzystej Uczelni, skoro i tak przenoszę się na 1 semestr na PG? Po rozmowie z Paniami z dziekanatu nie udało nam się tego dowiedzieć, a rozmowa z Prodziekan przebiegła w sposób taki, ze wiem jedynie, że jak teraz przestane być studentką to stracę status studenta, czego nie rozumiem jak ma się to do obecnej sytuacji. Jest to dla mnie o tyle istotna sytuacja, ze nie pochodzę z Pomorza tylko z Południa Polski, a już najwyższy czas zająć się takimi sprawami jak stypendium i skladanie innych wniosków, a nie wiem czy jest sens to robić. Liczę na odzew i pomoc, Dziękuję za każdą informację

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Hmmm, ciężki temat powiem szczerze co do wyboru kierunku studiów. Ja myślę, że wybierając kierunek zadaj sobie pytanie jakie są później perspektywy pracy po tym. BTW przy takim ścisłym umyśle to wydaje mi się , że be problemu poradzisz sobie i na studiach, i w życiu.              
    • Charulatha Samson is the wife of Sanju Samson, an Indian cricketer and a wicket-keeper batsman for the Rajasthan Royals team in the Indian Premier League (IPL). She is a popular face in the Indian cricketing circles, having married Sanju in 2018. Charulatha is a fashion designer and entrepreneur from Kerala, India. She is the founder of a fashion label, named Charu Designs. charulatha samson also serves as a mentor to aspiring fashion designers, offering them tips and advice on how to create their own fashion label and make it successful. She is passionate about helping young women pursue their dreams and reach their full potential.   
    • Scorpio is one of the twelve zodiac signs, and it belongs to the water element, along with Cancer and Pisces. Water signs are known for their emotional depth, intuition, and sensitivity, and Scorpios embody all these qualities to a great extent. If you or someone you know is a Scorpio water sign , here's everything you need to know about their traits, characteristics, and compatibility.   Traits and Characteristics of Scorpio Water Sign   Scorpio is ruled by Pluto, the planet of transformation, power, and mystery. As a water sign, Scorpios are in touch with their emotions, and they tend to feel things deeply. They are also highly intuitive and can sense things that others may not. Scorpios are known for their intense and magnetic personalities, and they have a reputation for being passionate, ambitious, and driven.   Scorpios are also known for their secretive nature and their ability to keep their emotions and thoughts hidden from others. They are fiercely loyal to their loved ones, but they can also be possessive and jealous. Scorpios are not afraid of confrontation and can be quite blunt in their communication, but they also have a great sense of humor and can be very charming.   Compatibility of Scorpio Water Sign   Scorpios are most compatible with other water signs (Cancer and Pisces) and earth signs (Taurus, Virgo, and Capricorn). Water signs share a deep emotional connection, while earth signs provide stability and grounding. Scorpios can also have good relationships with fire signs (Aries, Leo, and Sagittarius), but they may clash with air signs (Gemini, Libra, and Aquarius) because of their different communication styles.   In terms of love, Scorpios are passionate and intense lovers who seek a deep emotional connection with their partner. They are not afraid of commitment and are very loyal to their partners. However, they can also be possessive and jealous, and they need a partner who can handle their intensity and give them space when they need it.   conclusion   In conclusion, Scorpio water sign is a complex and intriguing zodiac sign that embodies the qualities of water (emotions, intuition, and sensitivity) and Pluto (power, transformation, and mystery). Scorpios are passionate, ambitious, and magnetic individuals who can be both loyal and possessive. They are most compatible with other water signs and earth signs, and they seek a deep emotional connection in their relationships. Understanding the traits and characteristics of Scorpio water sign can help you appreciate and relate to the Scorpios in your life.  
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.