Technologie wodorowe i elektromobilność, eksploatacja farm wiatrowych, czy budownictwo?
dodany przez
Mikołaj20, w Trójmiasto
-
Podobna zawartość
-
Przez Wół
Hejka
Skończyłam Ochronę Środowiska na UG (studia licencjackie) i chcę zrobić niestacjonarnie magisterkę z Inżynierii Środowiska na PG. Wiem, że po OŚ mogę rekrutować na ten kierunek, ale najpierw muszę uzupełnić różnice programowe. Czy ktoś wie na czym dokładnie to polega, nigdzie nie mogę znaleźć dokładnych informacji lub czy są jakieś zajęcia uzupełniające prowadzone przez np PG ?
Dzięki za pomoc
-
Przez Magda654435
Cześć. Dostałam się na architekturę w języku polskim na Politechnikę Poznańską i architekturę w języku angielskim na Politechnikę Gdańską. Maturę z rozszerzonego angielskiego zdałam na 80%, nie mam certyfikatów. Uważacie, że dałabym radę studiować po angielsku? Czy są tu jakieś osoby, które studiują na pg lub pp o chciałyby się wypowiedzieć jak to wszystko wygląda? Ktorą uczelnię bardziej polecacie?Byłabym wdzięczna za odpowiedzi.
-
Przez niezadowolonystudent
Cześć. Aktualnie jestem na 6 semestrze budownictwa na pg, więc został mi teoretycznie rok(ale zobaczymy jak to będzie, bo nie jest kolorowo xD)
Po tych blisko czterech latach(powtarzałem semestr), zacząłem się zastanawiać nad sensem brnięcia dalej w to bagno, nie jestem pewien czy chciałbym magisterkę kontynuować w tym kierunku.
Chciałbym się spytać jakie możliwości studiów magisterskich daje mi inżynier z budownictwa?
Zastanawiałem się na transportem również na wiliś, a konkretnie specjalizacją drogową i lotniczą, ale różne opinie słyszałem o transporcie, i lepsze i gorsze.
Jakie jeszcze mógłbym rozważać opcje?
-
Przez Czecze
Witam,
Otrzymałem dzisiaj wyniki rekrutacji na Politechnice Gdańskiej i dostałem się na kierunek Inżyniera danych(ang.). Wcześniej udało mi się także zakwalifikować na elektronikę na Politechnice Warszawskiej.
Mam niemały dylemat co wybrać. Z jednej strony bardzo chciałbym wyjechać studiować (mieszkam w trójmieście), a z drugiej kierunek inżyniera danych bardziej mnie interesuje.
Jeśli ktoś posiada jakieś doświadczenia z danymi kierunkami to byłbym wdzięczny gdyby się nimi podzielił.
Czy przeniesienie się na inny kierunek w obrębie tego samego wydziału jest bardzo trudne na Politechnice Warszawskiej?
Za każdą pomoc będę bardzo wdzięczny, pozdrawiam!
-
Przez Elyxion098
Witajcie, jak możecie zobaczyć już po samym tytule, po ukończeniu 1 semestru na swojej uczelni próbowałam przenieść się na Ekonomię na PG, podanie zostało przyjęte i władze wyraziły na to zgodę, lecz mogę zacząć się tam uczyć dopiero w semestrze zimowym 2020/2021 i to od 1 semestru, stad moje pytanie, Czy muszę kontynuować 2 semestr na swojej macierzystej Uczelni, skoro i tak przenoszę się na 1 semestr na PG? Po rozmowie z Paniami z dziekanatu nie udało nam się tego dowiedzieć, a rozmowa z Prodziekan przebiegła w sposób taki, ze wiem jedynie, że jak teraz przestane być studentką to stracę status studenta, czego nie rozumiem jak ma się to do obecnej sytuacji. Jest to dla mnie o tyle istotna sytuacja, ze nie pochodzę z Pomorza tylko z Południa Polski, a już najwyższy czas zająć się takimi sprawami jak stypendium i skladanie innych wniosków, a nie wiem czy jest sens to robić. Liczę na odzew i pomoc, Dziękuję za każdą informację
-