Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

skończyłam już studia magisterskie, podjęłam pracę w Polsce. Zaczęłam się jednak zastanawiać, czy czasami nie warto podjąć studiów doktoranckich w UK. Czy ktoś z Was wie jak wyglądają wszelkie formalności i mogą polecić konkretne uczelnie?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez muritiel
      Hej.
      Kończę w tym roku szkolnym profil biologiczno chemiczny i zdaję rozszerzony angielski i chemię. Wyjeżdżam na studia do UK i generalnie moim wyborem numer jeden jak na razie jest marketing,ale szukam też alternatywy. Chciałam studiować marketing, bo daje to różne możliwości zatrudnienia, konkretną wypłatę i wiem, że podołam takiej pracy z moim charakterem. Jednak ostatnio miewam wątpliwości czy to na pewno pasuje do mnie i czy widzę się w takiej roli. Wiem, że to absolutnie nie jest związane z marketingiem, jednak od zawsze byłam mocno zainteresowana poważnymi tematami i problemami społecznymi. Mówię tutaj o korupcji, handlu narkotykami, różnego rodzaju oszustwami na dużą skalę itd. Szukam teraz opcji ciekawych i dobrze płatnych zawodów, które byłyby powiązane z tymi tematami.  Jestem gdzieś pomiędzy umysłem ścisłym i humanistycznym. Nie wiem czy nadaję się na dziennikarza śledczego, ponieważ pisanie nie jest moją pasją i jestem w tym raczej przeciętna. Nie widzę się też w roli policjantki. Poza policją rozważę każdą propozycję i możliwość.  Może coś związanego z narkotykami? W końcu jestem na chemii. Znacie jakieś ciekawe zawody lub kierunki studiów, po których znalezienie pracy nie jest niemożliwe ani nie wymaga "znajomości"? Najlepiej gdyby kierunki te były także dostępne w UK
      Z góry dziękuję za odpowiedzi
    • Przez Kminek1232
      Witam. Mam 17 lat w tym roku 18 i przyjechałem do Anglii pół roku temu mając skończone tylko Gimnazjum. Mam wszystkie papiery co do zdania testu gimnazjalnego. Chodzę teraz do collegu na "kurs" ESOL (Angielski) i moje pytanie jest następujące, co mam zrobić aby dostać się na studia co muszę mieć pozdawane i gdzie to zdać ? Pomocy szukam w internecie ale mało tego jest 
      prosze o pomoc
    • Przez Prowork
      Zostań Au Pair w Anglii i zamieszkaj z brytyjską rodziną
      Au Pair w UK  to idealny sposób na pierwszą pracę za granicą i naukę języka! Jeśli lubisz dzieci i chcesz zamieszkać w Anglii zgłoś się do programu Au Pair w  Wielkiej Brytanii.
      Prowork od ponad 15 lat pomaga w organizowaniu pobytów językowych Au Pair u rodzin w Anglii!  Do wyboru oferty  Au Pair i rodziny  Londyn, Oxford, Cambridge, Kent i wiele innych.
      Au Pair w Anglii z Prowork to bezpieczne wyjazdy i pobyty u brytyjskich rodzin. Codzienne konwersacje i kontakt z angielskim w naturalnym otoczeniu! Możliwość uczestniczenia w kursach językowych i zdobycia certyfikatu językowego. Rodzina goszcząca zapewnia dla Au Pair pełne utrzymanie - nie musisz się martwic o koszty zamieszkania i wyżywienia. Kilkumiesięczny pobyt u rodziny to gwarantowane korzyści językowe i życiowe doświadczenie na przyszłość! Szukasz pracy? Kończysz szkołę czy studia? Zostań Au Pair w Anglii. Czytaj aktualne blogi i opinie Au Pair na stronie Agencji Prowork.

Warunki uczestnictwa w programie Au Pair Wielka Brytania:
      ·         wiek 18- 29 lat 
      ·         komunikatywny angielski 
      ·         doświadczenie w opiece nad dziećmi
      ·         osoba wyjeżdżająca musi być niepaląca oraz niezamężna i bezdzietna 
      ·         chęć doskonalenia j. angielskiego i gotowość  do zamieszkania z rodziną angielską
      ·         Program Au Pair nie jest pracą. Są to pobyty wymiany kulturowej skierowane do młodych osób w celu praktycznego podszkolenia j. obcego.

Au Pair w Wielkiej Brytanii ma zagwarantowane
      √ 9-12 miesięczne pobyty i kontrakty Au Pair u rodzin brytyjskich
      √ zakwaterowanie (własny pokój) i  pełne  wyżywienie
      √ kieszonkowe dla Au Pair   70 - 100 funtów tygodniowo/ do 30  godz tyg 
      √ możliwość uczęszczania na kurs j. angielskiego.
      √ przelot dla Au Pair z Polski do UK opłacony przez rodzinę /większość ofert Au Pair do UK z Prowork zawiera bezpłatny przelot
      √ ubezpieczenie nie jest zawarte w kontrakcie Au Pair. opieka medyczna na podstawie karty EKUZ  lub innego ubezpieczenia

Jak zostać Au Pair w Anglii?
      Jak się zgłosić do Programu Au Pair Wielka Brytania i załatwić formalności
      Zarejestruj się na stronie www.prowork.com.pl lub przyślij do nas maila i sprawdź czy spełniasz wymogi udziału w programie Au Pair w Wielkiej Brytanii.  Konsultantka Prowork oddzwoni do Ciebie, odpowie na pytania o wyjeździe oraz prześle pakiet aplikacyjny dla uczestników programu Au Pair Europa. Oferujemy indywidualny dobór rodzin z Wielkiej Brytanii dla każdej kandydatki.
      Szczegółowe warunki uczestnictwa  w Programie Au Pair Wielka Brytania znajdziecie na stronach Prowork  w zakładce Au Pair Europa. 
      Prowork Au Pair do 15 krajów na świecie!
      Zarejestruj się na stronie Prowork i śledź aktualności na https://www.facebook.com/Prowork.AUPAIR
       Dołącz do społeczności Au Pair na świecie! Czekamy na Twoje opinie i zapytania. 

• Przez 2013
      Witajcie, jestem w gim. i już zastanawiam się nad wyborem uczelni, w której będę studiował za parę lat. Chodzę do szkoły dwujęzycznej z j. niemieckim wykładowym (hist, matm, geo i fiz). Myślałem o studiach w Anglii na Oxford/Cambridge (j.ang. - podręcznik upper intermediate), lecz gdy poszedlem do gimnazjum z j. niem pomyślałem, że może jednak watro w Niemczech studiować. Dlatego mam pytanie czy może ktoś podać jakieś b. dobre uczelnie w Niemczech i Anglii (prócz Ox i Cam). Interesują mnie studia ekonomiczne lub prawnicze. Proszę o odpowiedz.

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.