BURNING_MAN Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Cześć wszystkim, Dostałem się na studia na kierunek architektura na politechnikę i po szaleństwie pełnym radości dotarło do mnie, że muszę przygotować się jeśli chodzi o potrzebne rzeczy do normalnej pracy przy projektowaniu/szkicowaniu i ogólnie wymyślaniu. Ten temat kieruję do osób które wciąż studiują lub skończyły studia bo sprzecznych informacji mam już wystarczająco Chciałbym się spytać w co warto zainwestować bo dobry komputer już kupiłem teraz czas na to co będę trzymał w ręce: -> czy markery przydają się w trakcie studiów ? Copic/promarker będą wykorzystywane przy projektowaniu czy szkicowaniu lub przy prezentacji projektów czy luźnych wizji na dany temat wykładowcy? -> jak wygląda rysunek techniczny? Czy wystarczą mi cienkopisy dobrej firmy z trwałym tuszem czy muszę jednak zakupić rapidografy ? słyszałem wiele zdań, że rapidografy przez swój brak estetyki przy rysowaniu zostają wypychane przez znacznie szybciej schnące i pewniejsze cienkopisy -> jak wygląda przydatność ołówków? zdaje sobie sprawę, że na takich studiach ołówek to podstawa ale czy jest jednak wymagany przy pracach? czy prace ołówkiem mogą zostać zastąpione pracami cienkopisem + markery? -> jakie przybory warto zakupić na początku ? jak wygląda sytuacja z cyrklami, linijkami , ekierkami, itd? -> w co warto zainwestować pieniądze, żeby spokojnie móc pracować i spełniać wymagania wykładowców Od razu chciałbym się spytać o poziom matematyki na studiach. Zdaję sobie sprawę, że matematyka jest zawsze na studiach technicznych ale czy mógłby ktoś mi nakreślić jakiś program zajęć? na co kładzie się nacisk z materiałem i czego się wymaga na takich zajęciach i jak wyglądają zaliczenia? Najbardziej mi zależy na tym żeby ktoś rozwinął temat markerów (copic/promarker) oraz ich przydatności na kierunku architektura w trakcie trwania całego inżyniera. Z góry dziękuję za szybkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Przecież po to są studia żebyś dowiedział się wszystkiego w trakcie. Nic a zapas nie kupuj. Odnośnie matematyki to poziom jest średni. Można zaliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...