Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kurs skierowany jest do osób które są zainteresowane rozpoczęciem nauki na kierunku Architektura i Urbanistyka, które kontynuują, lub już zakończyły naukę w szkole średniej.

PROGRAM

Oferujemy pełne przygotowanie techniczne (ołówek, kredka, cienkopis, akwarela) jak również wykłady z podstaw i zasad projektowania pod kątem egzaminu wstępnego na Wydział Architektury.

Program zajęć jest ZAWSZE dostosowywany indywidualnie do każdego z naszych uczniów.

Od naszych podopiecznych oczekujemy jedynie pełnego zaangażowania.

O KURSIE

Program nauczania powstał w oparciu o doświadczenia wyniesione z własnych egzaminów wstępnych zakończonych pierwszymi miejscami na listach rankingowych i wieloletniej praktyki nauczania na Wydziale Architektury.

Michał Purski - 1 miejsce na WAPWr,

Wojciech Purski - 1 miejsce na WAPW,

Janusz Purski - 1 miejsce na WAPK 

O NAS

Jesteśmy jedyną w Kielcach grupą architektów od dwóch pokoleń z powodzeniem

przygotowujących kandydatów na Wydział Architektury Politechniki Warszawskiej,

Śląskiej, Wrocławskiej, Krakowskiej, Gdańskiej, Poznańskiej, Świętokrzyskiej i Łódzkiej.

Mamy za sobą lata doświadczeń w wiodących w Europie szwajcarskich i austriackich pracowniach architektonicznych (EM2N, Atelier Thomas Pucher) oraz we własnym biurze projektowym w Polsce.

DLACZEGO MY?

Naszą determinację w dążeniu do tego, by każdy z naszych podopiecznych osiągnął cel w postaci indeksu jednej z powyższych uczelni, potwierdzają nasze dotychczasowe sukcesy.

Nasi uczniowie co roku zajmują najlepsze miejsca na listach rankingowych czołowych polskich uczelni.

Ruszyły zapisy na rok akademicki 2014/2015

W celu uzyskania dalszych informacji zapraszamy na nasza stronę internetowa, oraz prosimy o kontakt

Zespół atelier-purski

atelier-purski.com

Michał Purski

661 616 722

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi ostatnio wpadł taki fajny kurs grafiki z http://strefakursow.pl/kursy/grafika_dtp.html. Ciekawie przygotowany zrealizowany a przedewszystkim przystępny dla zaintereswoanych :) w kursie dodatkowo zawarte są filmiki z objaśnieniami które nie raz pomogły mi zrozumieć pewne zagadnienia oraz ćwiczenia. Teraz to nauka w ten sposób to bułka z masłem wystarczą tylko chęci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez RysunekArchitektura
      Regularne kursy przygotowawcze w Pracowni RA przygotowujące do egzaminów na studia architektury i kierunki artystyczne! 

Roczny Kurs Rysunku - program: 
      + 4 godzinne zajęcia raz w tygodniu
      + czas trwania: 10 miesięcy
      + termin: od września 2017 do czerwca 2018
      + miejsce: Pracownia przy ulicy Półwiejskiej 23/3 w Poznaniu 
      + kameralne grupy 6-12 osobowe
      + prowadzący zajęcia: dwoje architektów z 6 letnim doświadczeniem 
      + symulacje egzaminów, profesjonalna korekta prac domowych i wykonywanych podczas zajęć
      + specjalnie przygotowane, autorskie wykłady z kompozycji
      + autorskie dydaktyczne materiały pomocnicze z każdych zajęć 
      + Otwarta Pracownia - każdy uczeń kursu może korzystać dodatkowo z pomieszczeń Pracowni poza zajęciami. 

Roczny Kurs Rysunku został opracowany z myślą o tych uczniach, którym do egzaminu na uczelnię wyższą pozostał już tylko rok. Natomiast jeśli do Twojego egzaminu na studia masz jeszcze dwa lata, zapraszamy na: 

2-letni Kurs Rysunku :
      - program oparty na Rocznym Kursie Rysunku 
      - trwa od września 2017 przez 20 miesięcy.

2-letni Kurs Rysunku to doskonały i niezwykle precyzyjny sposób na przygotowanie do egzaminu z rysunku! 

Kurs Rysunku i Malarstwa :
      Kurs Rysunku i Malarstwa przeznaczony przede wszystkim dla zdających na studia uczelni artystycznych; nauka rysunku głównie w technice ołówkowej i węglem; prowadzenie kursu: architekt i artysta plastyk; czas trwania kursu od września 2017 do czerwca 2018 r. lub dłużej.
      Kierunki, na które przygotowują kursy przygotowawcze w Pracowni RA:
      - Architektura i urbanistyka, Politechnika Poznańska i inne miasta
      - Edukacja artystyczna w zakresie sztuk plastycznych, Politechnika Poznańska i inne miasta
      - Architektura krajobrazu, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu i inne miasta
      - Projektowanie mebli, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu i inne miasta
      - na kierunki Uniwersytetu Artystycznego w Poznaniu (ASP) musisz zdać egzamin z malarstwa, dlatego polecamy Ci nasz Kurs Rysunku i Malarstwa w naszej Pracowni 

Zapisy na kursy za pomocą formularza kontaktowego na stronie internetowej Pracowni RysunekArchitektura 
      www.rysunekarchitektura.pl
      pod numerem telefonu
      602 136 330 
      lub mailowo:  kontakt@rysunekarchitektura.pl

Odwiedź nasz fanpage na Facebooku i bądź na bieżąco z informacjami na temat architektury, rysunku i egzaminów wstępnych! https://www.facebook.com/RysunekArchitektura
      Już od 18 lipca 2016 w Pracowni Rysunku i Architektury w Poznaniu rozpoczynamy cykl wakacyjnych warsztatów hobbystycznych oraz kursów przygotowawczych na studia.

Organizujemy:
      - Wakacyjny Plener Rysunkowy
      - Wakacyjny Wyjazdowy Plener Rysunkowo-Malarski
      - Wakacyjne Warsztaty Artystyczne dla Dzieci, Młodzieży i Dorosłych
      - Wakacyjne Warsztaty Architektoniczne dla Dzieci i Młodzieży
      - Intensywny Kurs Rysunku - całość, przygotowujący do egzaminów na studia w sesji wrześniowej
      - Kurs Budowy Makiet

Szczegóły pełnego programu wakacyjnych zajęć w Pracowni RA dostępne są na stronie internetowej www.rysunekarchitektura.pl oraz na naszym profilu na Facebooku'u 

Wraz z programem zajęć letnich możesz już teraz zapoznać się z harmonogramem warsztatów i kursów na nowy rok 2016-2017!

Zapisy na wszystkie zajęcia także za pomocą naszej strony internetowej www.rysunekarchitektura.pl , pod numerem telefonu 602 136 330 oraz mailowo na: kontakt@rysunekarchitektura.pl

Dołącz do RA w wakacje!

• Przez Sanpro Job Service
      Agencja Pracy Tymczasowej SANPRO JOB SERVICE BPO Sp. z o.o. S.K. (wpis do KRAZ 2360) poszukuje dla jednego z Klientów osób do pracy na stanowisko:

Magazynier - operator wózka widłowego

Miejsce pracy:
      Kielce (ul. P. Ściegiennego)

Wymagania:
      - aktualna książeczka sanepidowska
      - uprawnienia na wózki widłowe
      - mile widziane uprawnienia do wymiany butli gazowych
      - doświadczenie na stanowisku magazyniera min. 1 rok

Zakres obowiązków:
      - obsługa wózka widłowego typu Linde H30 (dwu paletowy)
      - ustawianie palet na magazynie
      - przeładunki piwa i opakowań
      - kompletowanie palet „miks” do wysyłki  do Klienta
      - ręcznie przygotowywanie towaru do wysyłki
      - załadunek towaru na samochody
      - prace porządkowe na magazynie

Forma zatrudnienia:
      - umowa o pracę tymczasową
      - rozpoczęcie pracy:  01.04.2016

Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV na praca.krakow@impel.pl z dopiskiem "Praca - Kielce"

Prosimy o dopisanie w CV następującej klauzuli:
      "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o ochronie danych osobowych Dz. U Nr 133 poz. 883)".

• Przez Narysowani - kurs rysunku
      Zapraszamy do zapisów na kurs rysunku odręcznego przygotowujący na kierunki Architektura i Urbanistyka, Architektura Krajobrazu, Projektowanie Wnętrz, Wzornictwo

Dlaczego warto do nas dołączyć?

oprócz rysunku prowadzimy także kurs papieroplastyki i historii sztuki
      pierwsza lekcja jest darmowa i niezobowiązująca – przyjdź sprawdzić, na pewno zostaniesz na dłużej
      jeśli już rozpocząłeś przygodę z rysunkiem, przyjdź na darmowy przegląd prac – ocenimy je obiektywnie
      wszyscy uczniowie w ramach gratisowych godzin mogą przychodzić na dodatkowe zajęcia z martwej natury
      pracujemy w małych grupach, więc każdy uczeń ma indywidualny tok nauczania i realizuje swój program, zależnie od stopnia zaawansowania
      nasza pracownia znajduję się na ul.Lubicz 9 – doskonała lokalizacja w samym centrum Krakowa, na przeciwko Galerii Krakowskiej

Więcej informacji znajdziesz na naszej stronie szkolarysunku.edu.pl, dzwoniąc pod numer: 886 033 833 (odpowiadamy na smsy), a także pisząc maila na adres: menedzer@narysowani.pl.

Nie czekaj dłużej, dołącz do nas, a my nauczymy Cię rysować!

Zapraszamy!

Pracownia Rysunku i Architektury RA w Poznaniu zaprasza do zapisów na Wakacyjne Warsztaty Artystyczne dla dzieci i młodzieży w dniach 6-9 lipca 2015 oraz dla dorosłych w dniach 4-5 lipca 2015. Zapisy na stronie internetowej www.rysunekarchitektura.pl , pod numerem telefonu 602 136 330 oraz mailowo: kontakt@rysunekarchitektura.pl. Na stronie pracowni można zapoznać się również z całą ofertą kursów rysunkowych i malarskich prowadzonych w naszej szkole oraz do obejrzenia galerii prac naszych uczniów. Zapraszamy! 

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Czołem szanownym kolegom studentom. Zwracam się z pytaniem, w kwestii na razie hipotetycznej. Zgłosiłem się  na studia z dwóch kierunków. Jak wiadomo, już pojutrze początek roku, a niestety dopiero teraz zrodziły się wątpliwości - czy podołam z dwoma naraz, ale przede wszystkim - jeden z nich (w moim przypadku informatyka), nie do końca jednak odpowiada moim zainteresowaniom. Zostałem w czasie rekrutacji poinformowany, że jednoczesne dwa kierunki i IOS pozwolą na łatwiejszą rezygnację z jednego kierunku, bez koniecznści przerwy w nauce. Do czego zmierzam - po prostu chodzi mi o to, czy nie będzie problemem zrezygnowanie z jednego kierunku od razu na początku roku? Na chwilę obecną myślałem o zmianie przed nowym semestrem, ale gdyby można przerwać to szybciej?    
    • Hej, Jestem zainteresowana studiami na AHE Łódź na kierunku filologia angielska, II stopnia, nauczycielska z elementami neurodydaktyki. Aktualnie jestem po licencjacie z filologii angielskiej po UP w Krakowie. Niestety nie otworzyła się tam magisterka bo było za mało chętnych osób.  Szukam więc alternatyw. Czy ktoś może udzielić mi informacji o w.w kierunku, wyrazić opinie na temat tej uczelni, ewentualnie polecić inne uczelnie gdzie zrobię magisterkę z filologii angielskiej (spec. nauczycielska). Do AHE przyciągnęło mnie też hasło "elementy neurodydaktyki"-wydaje się ciekawe. Dodam, że ze względu na to, że mieszkam w okolicach Krakowa, biorę pod uwagę tylko studia online w AHE lub innej uczelni oddalonej od Krakowa. A może jest tu ktoś z Krakowa i poleci mi inne uczelnie na miejscu? Na pewno tylko interesuje mnie spec.nauczycielska.   Dzięki z góry 
    • Jestem na ostatnim roku studiów mgr. Mam propozycję stażu w Urzędzie Pracy. Na uczelni pobieram stypendium socjalne. Czy taki staż wlicza się w dochód i czy trzeba zgłaszać to na uczelnie w przypadku podjęcia takiego stażu. Nie chce później mieć na uczelni nieprzyjemności i oddawać pieniądze za bezpodstawne pobieranie stypendium socjalnego. 
    • A wiesz coś o specjalności Transportu (pilotaż samolotów transportowych) na studiach wojskowych? Myślałem o pójściu na to.
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.