gorasp Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Cześć, łamię sobie głowę i nadal nie jestem pewien :P Czy mogę zapisać się na studia II stopnia np. z matematyki gdy mam ukończony I stopień Studia na kierunku biologia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 @gorasp, dosłownie każda uczelnia w zasadach rekrutacji na drugi stopień podaje listę kierunków licencjackich i/lub inżynierskich uprawniających do podjęcia danych studiów. A zatem - do lektury zasad rekrutacji interesującej Cię uczelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Nie do końca rozumiem też w jaki sposób chcesz rozwijać wiedzę z I stopnia? Nie wydaje Ci się że to trochę bez sensu by było? Iść na kontynuacja zajęć z przedmiotów matematycznych bez znajomości podstaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 W dniu 22.08.2021 o 12:38, gorasp napisał: Cześć, łamię sobie głowę i nadal nie jestem pewien Czy mogę zapisać się na studia II stopnia np. z matematyki gdy mam ukończony I stopień biologii? Nawet jeśli teoretycznie możesz, to nie ma to sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Studentowanie67 Opublikowano 7 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 W dniu 22.08.2021 o 12:51, Gutek napisał: @gorasp, dosłownie każda uczelnia w zasadach rekrutacji na drugi stopień podaje listę kierunków licencjackich i/lub inżynierskich uprawniających do podjęcia danych studiów. A zatem - do lektury zasad rekrutacji interesującej Cię uczelni Tu może być różnie, jeśli chce się między uczelniami robić kierunki, bo czasem sie rozjeżdża zakres przedmiotów a uczelnie różne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 8 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 @Studentowanie67, to naprawdę nie ma żadnego znaczenia w rekrutacji na drugi stopień, jeżeli kierunki są wystarczająco pokrewne (wg zasad rekrutacji), mieszczą się w tej samej dyscyplinie naukowej i nie występują rozbieżności ECTS (licencjat/inżynier). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...