weronika4699 Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Czesc, niestety matura nie poszla mi najlepiej i nie dostalam sie na zadna uczelnie panstwowa na psychologie w Warszawie. Okazuje sie ze jedyna prywatna uczelnia godna polecenia z 5 letnia psychologia jest SWPS. Jednak u nich musze wybrac sciezke psychologii juz przy rekrutacji i stad moje pytanie. Czy jesli wybiore sciezke biznes (podobno na 1 roku wszyscy nowi maja to samo) bede mogla na 2 rok probowac przeniesc sie na uczelnie publiczna na ktorej jest ogolna psychologia i dopiero na 4 roku wybierasz specjalizacje? Juz pomijajac to czy beda mi utrudniac przeniesienie sie wiadomo moze okazac sie ze za rok nie bede miec funduszy na utrzymanie sie na SWPS, a szkoda bedzie mi tracic roku i 10 tysiecy dlatego zalezaloby mi na przeniesieniu. Dzieki z gory na pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Bez sensu to komplikować. Popraw maturę za rok i się rekrutuje. Znajdujesz kupę kasy a i tak małe szanse powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Gdyby uczelnie tak łatwo zgadzały się na przeniesienie, to wszyscy by się przenosili. I nie chodzi tu o różnice programowe, a o samą zasadę. Oczywiście możesz złożyć podanie, ale tak jak powiedziałam, gdyby to było takie łatwe, wszyscy, którym nie poszło, przenosiliby się na publiczne nie tylko z SWPS-u, ale ze wszystkich szkół gotowania na gazie. Jak Cię stać, to się ucz na tym SWPS, bo to niezła szkoła, a jak nie to popraw maturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...