ola12 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Hej, Zastanawiam się nad wyborem studiów, nie umiem zdecydować się pomiędzy ekonomią a finansami i rachunkowością. Interesują mnie oba kierunki, jednak chciałabym się również nauczyć trochę studia z zarządzania, prowadzenia własnej działalności i handlu niż ograniczać się tylko do finansów. Stąd nachodzi mnie pytanie, czy gdybym wybrała ekonomię na studia I stopnia to czy po nich mogę zrobić magistra z FiRu? Jest wtedy dużo do nadrabiania, ciężko sobie poradzić, czy raczej nie widać różnicy między wyborem tych kierunków studiów I stopnia na magistrze z FiRu? Dodam, że interesuje mnie UE w Katowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Fir to przeciez czesc ekonomii. Moim zdaniem na I stopien dobrze zrobic kierunek szerszy czy ekonomie. Z zarzadzania mozesz zrobic roczne SP i wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ola12 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Czyli uważasz, że nawet lepszym wyborem jest Kierunek ekonomia --> FiR, niż sam FiR przez 5 lat? Nie ma wtedy żadnych zaległości materiałowych itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Tak, ja tak uwazam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 21 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Bez problemy możesz iść na FiR po ekonomii, to na tyle pokrewne kierunki, że sporo rzeczy się pokrywa. FiR to z kolei lepszy wybór dla kogoś, kto już wie, że chce iść w stronę księgowości albo bankowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ola12 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Tak też zrobię chyba, tym bardziej, że żadna ze specjalności na I stopniu FiRu mi nie odpowiada specjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JVC 231 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Ja bym też polecał piew ekonomię na I stopniu, a na drugim FiR, ponieważ masz wtedy skończone dwa a nie jeden kierunek studiów i masz szersze pole manewru na rynku pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Przecież to jedna dziedzina. FiR kiedyś był specjalnością na ekonomii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...