Bezimienna Opublikowano 31 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Kiedy byłam w liceum (skończyłam w 2018r.) szkoła kazała robić wszystkim badania lekarskie, że niby będą potrzebne przy rekrutacji na uczelnie. Zrobiłam, jak się okazało potrzebne nie były, więc mam je nadal. Ale teraz chcę zmienić uczelnię i zastanawiam się, czy w razie gdyby na tą były potrzebne to te badania z 2018r będą jeszcze ważne, czy muszę specjalnie robić nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Raczej nowe. Ale pewny nie jestem. Tak mi się wydaje że każda uczelnia będzie chciała swoje badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 1 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Takie akcje uwypuklają patologie zamkniętych i samorządnych, a więc z reguły bezkarnych, środowisk nauczycielskich i lekarskich. Aż dziwne, że żaden z rodziców nie wpadł na pomysł, by donieść na osoby wprowadzające w błąd celem osiągnięcia korzyści materialnej, co podpada pod kodeks karny. Jestem ogromnie ciekawy, co zostało zawarte w "orzeczeniu" lekarskim, skoro zgodnie z prawem takie wydaje się tylko i wyłącznie w odniesieniu do podanej przez uczelnię listy czynników szkodliwych w miejscu nauki. Wymóg zrobienia badań na skierowanie wydane przez dziekanat dotyczy tylko wybranych kierunków - np. chemicznych, niektórych technicznych itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...