olka11c Opublikowano 19 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Jestem tegoroczną maturzystką. Za dwa miesiące kończę szkołę. Na maturze będę zdawać rozszerzoną goegrafię i matematykę. Zastanawiam się na d uniwersytetem ekonomicznym w poznan.studia.net. Czy mógłby mi ktoś coś doradzić, podpowiedzieć? Jestem dość mało obeznana w tym temacie, to znaczy w temacie studiów. Wszystkie rady będą pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Co dalej? A co ma do tego dział przedstaw się? Nazywasz się co dalej? Przenoszę. Poczytaj forum bo wątków jest naprawdę bardzo dużo. Dużo tematów o kierunkach ekonomicznych. Wyjdź od tego co chcesz w życiu robić. Nie śpiesz sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 A co byś chciała w życiu robić? Gdzie się widzisz? To jest tu podstawowe pytanie. Kierunki ekonomiczne są dziś chodliwe, więc to niezły wybór, ale czy Cię to interesuje? Widzisz się, jak pracujesz w banku albo jako księgowa w firmie? Moja rada jest taka, żebyś najpierw pomyślała o tym, kim chcesz zostać, a potem wybierała pod to kierunek. Może zrobisz jakieś testy predyspozycji zawodowych? Sporo jest ich w internecie za darmo. W ramach inspiracji masz tu linki do artykułów o najlepiej opłacanych i najbardziej poszukiwanych zawodach (mam nadzieję, że mi admin nie usunie): Najlepiej opłacane zawody. W czym się specjalizować, by świetnie zarabiać Lista najbardziej poszukiwanych pracowników. Firmy zabijają się o te osoby, ale nie płacą zbyt dużo A tu masz rządową stronę z danymi o zawodach deficytowych i nadwyżkowych wg danych urzędów pracy z podziałem na regiony: https://barometrzawodow.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...