IggyPop Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Witam. Po kilku latach przerwy niedawno postanowiłem wrócić do studiowania. Wcześniej studiowałem inżynierię bezpieczeństwa na specjalności Inżynieria ochrony i Podyplomówki z zarządzania kryzysowe. Po tych studiach okazało się jednak, że sytuacja na rynku w tej dziedzinie również jest kryzysowa. Aktualnie pracuję jako mały trybik w wielkiej machinie korporacji. Jednak, żeby nie pozostało tak na zawsze postanowiłem wrócić na studia. Zastanawiałem się czy wybrać Finanse i rachunkowość na Wyższej Szkole Bankowej w Chorzowie. Można tam rozpocząć takie studia od II stopnia bez konieczności nadrabiania różnić programowych. Czy taki ruch ma w ogóle sens, czy byłyby to tylko 2 stracone lata i dużo pieniędzy? Czy da się nadrobić rzeczy, które są na I stopniu Fir? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Moim zdaniem się nie da. II stopień to tylko doprecyzowanie wiedzy. Specjalizacja. Na studiach I stopnia uczysz się większości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Też mi się wydaje, że licencjat jest bardziej przydatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...