ArmedWithWings Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Witam Mimo że bronią interesuje się od dziecka dopiero w czwartej klasie technikum znalazłem pomysł na siebie.Chciałbym w przyszłości zostać osobą która zarządza produkcją ,a najbardziej konstruktorem broni piechoty w zakładzie zbrojeniowym. Znalazłem dwa interesujące mnie kierunki(Najbardziej ich specjalności): Mechatronika na WAT (Wydział Mechatroniki i Lotnictwa) Konstrukcja broni i amunicji Mechanika i Budowa Maszyn na PW (Wydział Inżynierii produkcji) Produkcja i Konstrukcja Broni i Amunicji Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tych kierunkach których nie można by nazwać przedawnionymi (Zwykle natrafiałem na wątki w okolicach 2013 i 2015 roku). Chciałbym się również spytać czy ktoś wie coś więcej o tych specjalizacjach.Z tego co zauważyłem w 2016 "Produkcja i Konstrukcja Broni i Amunicji" jako specjalność nie widniała w ofercie pw. Dziękuje za każdą odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Musisz wziąć pod uwagę to że dostaniesz się na ten kierunek ale np specjalizacja nie zostanie uruchomiona lub na specjalizację się nie dostaniesz. Wybierz kierunek. A specjalizacje zrobisz sobie na studiach podyplomowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Sprawdź w planach zajęć, czy w ogóle istnieją grupy z taką specjalnością. Fakt, że wszystko może się zmienić, ale jeśli od x lat nie uruchomiono takiej, to zainteresowanie musi być niewielkie i szanse na zmianę także. Z drugiej strony, poza wąskimi niszami, liczy się kierunek, a specjalność pozostaje bez większego znaczenia. Wielu rzeczy uczy się dopiero w pracy. Student zaczynający naukę nie wie przecież, czy dane mu będzie projektować uzbrojenie, sprężarki, czy może nadwozia pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...