KRuL MATEMATYKI TO NIE JA Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Dzień dobry Czy uczelnia ma prawo wyciągnąć informacje od Urzędu skarbowego lub ZUS-u na temat zarobków członków rodziny? jeśli nie to w jaki sposób oni sprawdzają w jakiej sytuacji materialnej ktoś się znajduję ( przecież można dac fałszywe zaświadczenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 nie wiem czy nie sprawdzają PITu. Trudno mi odpowiedzieć na to pytanie. Na pewno mogą złożyć donos o możliwości popełnienie przestępstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRuL MATEMATYKI TO NIE JA Opublikowano 12 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 rozumiem, a orientujesz się co ile "odświeżają" dokumentacje ? tzn zaniosę oświadczenie o dochodach za 2017 itd starcza im to na cały rok czy monitorują i wymagają dodatkowych oświadczeń co kilka miesięcy? nie wiem czy tak jest wszędzie ale na mojej uczelni stypendium jest na semestr a nie na rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Nie monitoruja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRuL MATEMATYKI TO NIE JA Opublikowano 12 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 super że odpisałeś na moje pytania ale czy tego ostatniego jesteś pewnien czy tylko tak ci się wydaje? nie zażądają ponownych dokumentów po semestrze ode mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Po semestrze tak ale nie kontroluja później na zawołanie dokumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRuL MATEMATYKI TO NIE JA Opublikowano 12 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Ja rozumiem a wiesz jak taka kontrola wygląda? chcą ponownego zakładania oświadczeń czy może trzeba donosić jakieś nowe ? co konkretnie mogą zażądać ode mnie po tym semestrze ? jeśli dochód wynosi zero zł to będą po prostu chcieli po semestrze kolejnego takiego oświadczenia? ( dziwne by to było bo oświadczenie jest za cały rok a nie kilka miesiecy) przepraszam że tyle pytań ale muszę to wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Nie wiem. Zapytaj w dziekanacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRuL MATEMATYKI TO NIE JA Opublikowano 12 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 jeśli ktoś jeszcze chciałby się wypowiedzieć to proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 KRuL MATEMATYKI TO NIE JA, fałszywe zaświadczenie (nie mylić z oświadczeniem - oświadczyć można wszystko!) to chyba tylko kupione na Ukrainie. Dokument z polskiego US jest opatrzony pieczęcią naczelnika danego urzędu, więc nie istnieje możliwość złożenia sfałszowanego papierka. Jeśli dochód wyniósł 0 zł to też idzie się do US po identyczny papier i wtedy jest to na piśmie. Reszty dowiesz się z regulaminu pomocy materialnej swojej uczelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRuL MATEMATYKI TO NIE JA Opublikowano 13 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 1 godzinę temu, Gutek napisał: KRuL MATEMATYKI TO NIE JA, fałszywe zaświadczenie (nie mylić z oświadczeniem - oświadczyć można wszystko!) to chyba tylko kupione na Ukrainie. Dokument z polskiego US jest opatrzony pieczęcią naczelnika danego urzędu, więc nie istnieje możliwość złożenia sfałszowanego papierka. Jeśli dochód wyniósł 0 zł to też idzie się do US po identyczny papier i wtedy jest to na piśmie. Reszty dowiesz się z regulaminu pomocy materialnej swojej uczelni. cześć tak wiem masz racje, jednak nurtuje mnie kwestia tego, dlaczego stypendium przyznawane jest na semestr a nie na rok, oraz czy po tym semestrze będą chcieli jakieś nowe dokumenty albo ponowne doniesienie tych samych z US? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Jeśli jest na pół roku to co pół roku jest nowa procedura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...