millensaaa Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Witam, zastanawiam się nad wyborem studiów. Rozważam Zarządzanie finansami na wydziale studia z zarządzania AGH, Informatyka i Ekonometria na AGH lub Finanse i rachunkowość na UEK. W przyszłości chciałabym pracować jako księgowa lub ogólnie w finansach. Proszę o pomoc i waszą opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Jeśli chcesz być księgową, to najlepszy FiR, ekonometria to już bardziej dla analityków. W księgowości wbrew pozorom niewiele jest liczenia, za to trzeba znać mnóstwo przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millensaaa Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Dziękuję za odpowiedź. A czy polecacie kierunki na AGH związane z finansami? Jeżeli nie dostałabym sie na FiR to chciałabym mieć jakąś alternatywę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 zwykle uczelnie techniczne dobrze radzą sobie też z kierunkami ekonomicznymi, nie znam AGH - poza opiniami, które czytam, a te są zazwyczaj bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Bo ja wiem, ja właśnie słyszałam sporo narzekań na studia ekonomiczne na uczelniach technicznych, głównie z powodu braku odpowiedniej kadry, która czasem bywa trochę z łapanki. Zwykle jest też tak, że jeśli uczelnia się w czymś specjalizuje, to wciska też związane z tym przedmioty na te dodatkowe kierunki prowadzone niejako pobocznie z innych dziedzin. Niektórym studentom to przeszkadza, bo ich po prostu nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...