szymon303 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Hej. Mam pytanie. Czy zarówno jak Uniwersytet Łódzki Uniwersytet Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie (dawniej akademia im. Jana Długosza w Częstochowie) jest uczelnią bezpłatną ? Poza tym chciałbym poznać opinie ludzi, którzy na uniwerku w Łodzi lub w Częstochowie studiowali filologię angielską. Czy warto to studiować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Nie ma uczelni bezpłatnych. Jeśli chodzi Ci o płatność przez studenta za zajęcia. To finansowane są studia stacjonarne na uczelni państwowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tcheinava Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Sam studiuję na UŁ, ale na innej filologii. Mam koleżankę, która jest na filologii angielskiej tutaj i ogólnie to jest zadowolona. Wiadomo, dużo nauki, ale to nic dziwnego. Większość wykładowców jest native speakerami, co według mnie działa na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Tak, obie uczelnie są publiczne, ale ta w Częstochowie ma bardzo złe opinie. UŁ to też może nie pierwsza dziesiątka, ale zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...