agata99 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Hej, Na wstępie powiem, że jestem matrzystką i niedługo matura, a ja jestem w czarnej du*ie ;/ Kompletnie nie wiem gdzie isc dalej. Jestem na biochemie , ale z tym dawno sie minęłam i nie chce isc na typowe studia medyczne i przyrodnicze. Powiem, że nie ciekawi mnie to bardzo... Planowałam isc na architekture na politechnike. To moje marzenie, ale teraz nie wiem co mam począc, wiadomo,że trzeba uczęszczać na kurs rysunku, za który trzeba płacic, a u mnie z kasą zle, a od rodziców nie mam co liczyc.. Chodziłam na niego ,ale teraz nie wiem czy mam szanse sie dostac tam.. Na prawde jest mi ciężko nie wiem co mam począć. Od zawsze lubiłam języki i myślałam o lingwistyce, ale zeby sie dostac musze na maturze zdac dwa obce języki. Mam w szkole rosyjski, ale nie wiem czy ogarne w 3 miesiące. A jak napisze w deklaracji to pozniej nie odpisze tego.. Tutaj tez pojawia sie lampka co po tym będzie, bo tlumaczem bym nnie chciała byc.. Jak już pisałam jestem na biochemie i Studia na kierunku chemia idzie mi masakrycznie, nie wiem czy jest sens zdawac ją. Czemu takie wybory są zbyt trudne? Prosze o jakies wsparcie, pomoc co do matury i kierunku studiów. Kompletnie nie wiem co robić i z czego sie uczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 hej, faktycznie co do wyboru przedmiotów maturalnych to już trochę późno. Jeśli architektura to Twoje marzenie to zdecydowanie idz w tym kierunku, a tam nic specjalnego nie musisz zdawać na maturze. Tam jest najczęściej egzamin z rysunku. Co do lingiwstyki to bardzo trudne studia a w dodatku sama nie wiesz czy to to. Trudno powiedzieć coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agata99 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Wiem, dokładnie , ale musze mysleć też o planie b jesli archi by nie wypaliła ;/ bede sie starała jak tylko moge, ale swiadomosc, że jest chętnych 600-300 osób na 90 miejsc mnie lekko dobija ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 no tak, ale masz do wyboru kilka uczelni i mozesz też poprawić maturę i za rok spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polerst Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Z pewnością lepiej wybrać ciekawszy kierunek na innej uczelni, niż nieciekawy, ale na prestiżowej. Z drugiej strony możesz zdawać na maturze i drugi język - nawet jeśli w końcu się rozmyślisz z tego pomysłu, to nie miałoby to żadnych konsekwencji, oprócz tego, że wypadałoby po prostu iść napisać taką maturkę (ale bez stresu), czy jestem w błędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 nie jesteś, jeśli zdeklarujesz i nie zdasz lub nie podejdziesz to nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agata99 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Myślicie , że jak Studia na kierunku chemia idzie mi zle, to jest sens pisać ją na maturze? rozszerzałam ja od 2 klasy liceum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Nie ma sensu brać przedmiotów z czapy. Czy myślisz o przyszłości z Studia na kierunku chemia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agata99 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 No nie wiem raczej nie, ale no nie wiem kompletnie co mam robic. Zadeklarowałam, we wrzesniu, że ją zdaje, ale sprawia mi problemy no nie powiem. I teraz mam mało czas do ostatecznej deklaracji.. mam mętlik w głowie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Wiesz wybór dalszej przyszłości to kwestia miesięcy, lat a nie 5 min. Mieć maturę z chemii zawsze warto pytanie czy kosztem czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...