Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Turystyka i rekreacja, którą uczelnię wybrać?
dodany przez
Oliwia, w Hotelarskie, turystyczne i sportowe
-
Podobna zawartość
-
Przez WeronikaM
Cześć,
zwracam się z uprzejmą prośbą do wszystkich z Was, którzy byli kiedykolwiek w Gdyni o wypełnienie ankiety, która ma na celu zbadać wizerunek miasta oraz skuteczność działań kształtujących ten wizerunek wśród turystów. Wypełnienie ankiety zajmie max 5 minut a umożliwi mi napisanie ostatniego rozdziału pracy. Jeżeli macie swoje ankiety to możecie podesłać w komentarzu i postaram się je wypełnić, bądź znaleźć osoby, które są w grupie odbiorców. Z góry bardzo dziękuję za zaangażowanie i pomoc!
link do ankiety:
https://forms.gle/9oycub72UbwKxbWe9
-
Przez deleted account
Pytanie jak w tytule.
Zdawałem matury rozszerzone z matematyki, informatyki, fizyki i j.ang. Wyniki dopiero 11 sierpnia.
Znam C++, front-end, web design, podstawy Pythona.
Najchętniej poszedłbym na informatykę na PG. Słyszałem, że kierunek automatyka, cybernetyka i robotyka na tej samej uczelni również jest bardzo dobry, około-informatyczny.
Nie mam pojęcia, czy informatyka na UG jest warta rozważenia.
Najbardziej interesuje mnie Trójmiasto, ale i tak będę musiał wynajmować / mieszkać w akademiku (mieszkam ~70km od Gdańska). Mam też dalszą rodzinę w Rzeszowie, u której mógłbym mieszkać w czasie studiów, gdybym zdecydował się na to miasto.
Proszę o wszelkie rady w temacie.
-
Przez Licealista
Część , matura zbliża się wielkimi krokami, więc trzeba się dopytać (kto pyta nie błądzi ).
Przechodzę do tematu - chciałbym studiować ekonomię lub FiR na UG, bądź ekonomię lub ZiIP na PG. Wiem, że żadna z tych uczelni ( a szczególnie wydziałów ) nie należą do żadnej czołówki, ale po której uczelni mam większe szanse na rynku (niekoniecznie w Trójmieście)? Która z tych uczelni najbardziej przygotuje mnie do przyszłej pracy ? I jeszcze jedno , byłbym wdzięczny gdyby napisał ktoś z Gdańska - czy to prawda że te wydziały na tych uczelniach to tzw.wydziały gier i zabaw i czy to się odzwierciedla w przyszłej pracy?
Dawniej myślałem nad UEP, ale Gdańsk jest 2 razy bliżej od mojego domu rodzinnego i lepiej go znam . Może jeszcze dodam czy kończąc UEP miałbym dużo większe szanse i lepiej byłbym przygotowany do pracy ?
Trochę się rozpisalem , ale myślę że lepiej się dowiedzieć ok.rok przed studiami , niż później płakać z nie trafnego wyboru , chociaż wiem że nic go nie gwarantuje .
Z góry dziękuję za odpowiedź i życzę miłego wieczoru oraz weekendu.
-
Przez wiki345
Cześć :) Uczę się w liceum na profilu biol-chem. Przede mną jeszcze rok i matura. I tu się pojawia problem. Niedawno obudziło się we mnie duże zainteresowanie turystyką, a szczególnie hotelami. Co zdawać na maturze? Jakie studia później? Gdybym w przyszłości chciała zostać dyrektorem hotelu, to lepiej iść na zarządzanie i marketing czy na turystykę? Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że z dnia na dzień nie znajdę się na miejscu dyrektora, bo od czegoś trzeba zacząć żeby nabrać doświadczenia, ale co najbardziej mi się przyda w przyszłości? Może jakieś praktyki?
-
Przez Nat98
Jaka uczelnia lepsza dla kierunku turystycznego Akademia Wychowania Fizycznego w Katownicach czy Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach co wybrać ?
-