Jedrzejg Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Witam, Zadecydowalem ze jako swój kierunek studiów podejmę Podyplomówki z zarządzania. Tutaj niestety pojawiają się moje wątpliwości, mianowicie inżynieria studia z zarządzania na PP i kończyć z tytułuem inżyniera, czy mimo wszystko Podyplomówki z zarządzania na ekonomiczbym. Proszę o szczere i obiektywne opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Hej, Każda opinia z natury jest subiektywna. Zarówno PP, jak i ekonomiczny to świetny wybór. Pojedź sobie na uczelnia zobacz który Wydzial Ci sie bardziej podoba i wtedy zdecyduj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrzejg Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Chodzi mi bardziej o to, czy potencjalny pracodawca mając dwóch takich samych kandydatów zatrudnilby inżyniera po politechnice czy licencjata po ekonomicznym. Ekonomiczny raczej specjalizuje się w kierunkach tego typu ale kończy się tylko ze stopniem licencjata. Zastanawiam się czy inżynier akurat w tym zawodzie jest tak pożądany. Dodam że mam zamiar robić później magistra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Ekonomiczny raczej specjalizuje się w kierunkach tego typu I masz odpowiedź na postawione pytanie. Pracy nie dostaje się za literki przed nazwiskiem, tylko za posiadaną wiedzę. Zastanawiam się czy inżynier akurat w tym zawodzie jest tak pożądany. Podyplomówki z zarządzania nie zalicza się do grona kierunków technicznych (np. mechanika i elektrotechnika) ani rolniczych (np. rolnictwo i zootechnika), więc inżynierska forma tych studiów jest chwytem marketingowym, który wynika ze spełnienia bliżej niezdefiniowanych kryteriów. Inżynier studia z zarządzania cały czas będzie w tej samej lidze, co licencjat tego samego kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 W tym przypadku nie bedzie miało takiego znaczenia czy inz czy lic przed nazwiskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...