pawlo3253 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Witam! Z powodu choroby musiałem zrezygnować ze studiów mam pytanie: czy po złożeniu pisemnej rezygnacji stracę stypendium? Czy lepiej nie składać rezygnacji i dalej pobierać stypendium i czekać aż samoczynnie skreślą mnie z listy studentów? Pierwszy semestr zaliczyłem, ale na drugim dorwała mnie choroba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Jak zrezygnujesz to zabiorą Ci stypendium bo nie będziesz miał prawa do jego pobierania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Składaj o urlop zdrowotny. Zachowasz legitkę, stypendium i od razu zostaniesz przeniesiony na drugi semestr kolejnego rocznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Ciekawe, nie pomyślałem o urlopie zdrowotnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Sprawdź jeszcze opcję urlopu dziekańskiego - jest opcja, że możesz pod pewnymi warunkami dostawać wtedy stypendium (np. zaliczenie określonej liczby punktów ECTS). Jaka to uczelnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Urlop dziekański lub zdrowotny to chyba najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesania00 Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Witam, mam podobny problem, ponieważ w styczniu przestałem chodzić na studia (uznałem, że ten kierunek jest nie dla mnie i wolę popracować). Nie przystąpiłem do sesji, w związku z tym nie mam jej zaliczonej. Jednak nie byłem na uczelni zgłaszać, że rezygnuję ze studiów, bo chciałem do marca legitkę zachować. Jednak tu pojawia się problem, bo otrzymuję wciąż stypendium, mejle z uczelni o jakichś Tygodniach Ekologicznych i zapisach na wf, za akademik wciąż płacę jak student (widocznie uczelnia nie zgłaszała nic, że nie studiuję), a żadne pismo o wykreśleniu z listy studentów nie przyszło. Mam pytanie co z tym stypendium. Czy w takim razie będę musiał je oddać, jak "zauważą" moje nieobecności na koniec? Czy może uczelnia wciąż ma mnie za studenta? Dodam, że nie byłem jeszcze oddać legitymacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Jak sie zorientują mogą chcieć zwrotu nieprawnie naliczonego stypendium czyli od marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesania00 Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Jak sie zorientują mogą chcieć zwrotu nieprawnie naliczonego stypendium czyli od marca No tak, ale pisma o wykreśleniu z listy studentów nie dostałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesania00 Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 No tak, ale pisma o wykreśleniu z listy studentów nie dostałem... I od marca? Jak studentem do 31 marca byłem, a stypendium było naliczane 15... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Jeśli miałeś rozliczenie roczne to nic nie musisz zwracać, jeśli semestralne to do końca semestru mogłeś otrzymywać stypendium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesania00 Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Jeśli miałeś rozliczenie roczne to nic nie musisz zwracać, jeśli semestralne to do końca semestru mogłeś otrzymywać stypendium A to jest możliwe, żeby byli tacy ciemni i nie zauważyli czegoś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesania00 Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Jeśli miałeś rozliczenie roczne to nic nie musisz zwracać, jeśli semestralne to do końca semestru mogłeś otrzymywać stypendium Bo prawnie to chyba jestem wciąż studentem, skoro nie mam pisma o wykreśleniu, prawda? A z tym rozliczeniem to różnie. Roczne z języków, a takto podobno semestralne,.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Rozumiem, ze siedzisz cicho i nie chcesz sie zgłaszać do dziekanatu. Stypendium jest przyznane do czasu dopóki jesteś studentem a jeśli masz rozliczenie semestralne to studentem byłeś do końca semestru. Zauważa to za jakiś czas i wg ich interpretacji zostaniesz potraktowany. Masz tez regulamin uczelni i tam powinno byc to zapisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesania00 Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Rozumiem, ze siedzisz cicho i nie chcesz sie zgłaszać do dziekanatu. Stypendium jest przyznane do czasu dopóki jesteś studentem a jeśli masz rozliczenie semestralne to studentem byłeś do końca semestru. Zauważa to za jakiś czas i wg ich interpretacji zostaniesz potraktowany. Masz tez regulamin uczelni i tam powinno byc to zapisane Jest napisane, że rozliczenie jest semestralne. W decyzji o stypendium jest napisane, żę przysługuje mi między innymi dopóki dopóty nie zostanę wykreślony z listy studentów. Jest też napisane, że wykreślenie z listy studentów następuje w wtpadku niezaliczenia sesji. Ale nie nastąpiło, więc wydaje mi się, żę stypendium póki co jest naliczane prawidłowo... Dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Tak ale przecież Ty o tym wiesz, wiec zgodnie z przepisami powinieneś poinformować uczelnie o nieprawidłowym naliczeniu stypendium. Nawet jeśli otrzymujesz stypendium bo ktoś sie pomylił to i tak ten blad nie uprawnia Cię do wydawania tej kasy. Kiedy sie odezwa Wtedy będziesz musiał ja zwrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maanka Opublikowano 18 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Witam. Chce zrezygnować ze stypendium socjalnego. Jaki dokument powinnam złożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Wystarczy w dziekanacie ds. stypendium złożyć rezygnację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maanka Opublikowano 18 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Czy muszę napisać z jakiego powodu? Chodzi o to, ze dostałam pismo z odwolawczej komisji stypendialnej, w którym piszą, ze musze przedstawić im swój majątek (laptopy, samochody, oszczędności itp.). Wolę zrezygnować ze stypendium, niz przedstawiać i tłumaczyć się z Mojego majątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Nie musisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...