Łukasz Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Biotechnologia to dobry kierunek, nie pozwala CI wybrać bo często studia mgr po inż to tylko 1,5 roku a Ty potrzebujesz mgr 2 letniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Mają biotechnologię 2 i 1,5 roczna. Można studiować z dyplomem licencjata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Dlatego, że jest opcja 2 letnia. Sam kierunek bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modusstu Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Ja nie uważam, że tylko techniczne studia + filologiczne opłaca się studiować równocześnie. Sama studiuję ochronę środowiska na Polibudzie, a zaczęłam w zeszłych roku rachunkowość na Ekonomicznym. Co kto lubi, nie wiesz co tak naprawdę Ci się w życiu przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Dlatego nie warto kierować się tylko tym co się w życiu przyda. To nie jest najlepsze kryterium wyboru studiów. Po co robić od razu wiele kierunków studiów skoro istnieją studia podyplomowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 17 minut temu, gdziejestindex napisał: ja tez stoję przed wyborem mgr. i nie mam pojecia jaki kierunek wybrać Wszystko zależy co robiłeś na studiach I stopnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Mętlik jak był tak jest. Na swój uniwersytet dostałam się na chemię. NA politechnikę rekrutuję się na: technologię kosmetyków, biotechnologię oraz chemię i inżynierię materiałów specjalnego przeznaczenia. Sama juz nie wiem co wybrać. Z jednej strony poszłabym na zwykłą chemię.... ale uniwersytet? strzał w kolano ? Po za tym jakoś wolałabym zmienić uczelnię. Z drugiej jednak poszłabym na politechnikę (nie moge sie rekrutowac na zwykla chemię lub technologię :() na technologię kosmetyków, ale nie chcę zamykać się tylko na kosmetyki. Raczej w innych firmach nie znajde po tym pracy. Coś mnie ciągnie na tą chemię i inżynierię materiałów- po za studiami to może być ciekawa przygoda i coś nowego! Ale boję się, że po tym też ciężko będzie z pracą.... Ja już samam nie wiem co robić. Proszę spójrzcie na to zimnym okiem i pomóżcie podjąć właściwą decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Trudno cos doradzić. Moim zdaniem wybrałaś za duzo kierunków i stad mętlik. A co masz do uniwersytetów? Dlaczego strzał w kolano? Studia na kierunku chemia to dobry kierunek studiow. rowniez uwazam, ze technologia kosmetyków to tylko jedna i to wąska branża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Mam wrażenie że ludzie uprzedzeni są do uniwersytetów, a Studia na kierunku chemia na uniwersytecie to już kompletna porażka. Ta technologia kosmetyków to niewątpliwie coś co nie interesuje, ale w mojej okolicy raczej nie ma firm w których znalazłabym potem ewentualnie ywkształcenie, a trudno po takim kierunku pracować pewnie w jakimś innym laboratorium. Ja zbyt kieruje sie emocjami i dlatego tak ciężko mi wybrac, dlatego prosze o rade :s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 A kto konkretnie jest uprzedzony do uniwersytetów? Jacy ludzie? dla przykładu ja nie jestem uprzedzony. Cenie sobie dobry uniwersyetet lepiej niż Politechnikę. kieruj sie tym czym chciałabyś sie w przyszlosci zajmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Jestem sobą.... Porazona. Wczoraj w Warszawie przejezdzalam kolo wydziału chemii PW. Z ciekawości weszłam na stronę (mimo iż zaglądałem wcześniej już), a tu proszę. Rekrutacja jeszcze trwa do poniedziałku, nie ma egzaminów wstępnych a do tego są studia 4 semestralne z pierwszym semestrem wyrownujacym dla licencjatow.... Nie mam słów. Sprawdzałam wszystko kilka razu i kompletnie mi to umknęło. A jest to najlepszy wydział chemiczny w Polsce z tego co widzę. Na pewno dużo współprac i perspektyw. Jak mi się nie spodoba na kierunku który finalnie wybiorę to pójdę od przyszłego roku tam... Uczelnia tez sporo daje. Ale zła jestem..... Niby doświadczenie, ale nawet na jakiś staż czy praktykę chętniej przyjmą z dobrej uczelni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zawsze mozesz zmienic uczelnie coraz cześciej dostosowują sie do studentów szczególnie na chemii bo studia trudne i chętnych nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Ale chyba ciężko będzie się tak przenieść z uniwersytetu na politechnikę i to jeszcze taka. Po za tym gdzie ja teraz mieszkanie znajdę i z kim.... Za rok pójdę haha za gapowe się płaci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Moim zdaniem jeszcze byś dała radę, szkoda roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiasta Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 I co, próbowałaś? Ja sama planuję iść na magisterkę drugą po skończeniu pierwszej na uniwersytecie - po prostu chcę zrobić tam jedną specjalizację, której nie ma dostępnej na uniwerku, a na polibudzie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Też jestem ciekawy jak to się zakończyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Jak się skończyło? Spieszę z wyjaśnieniami Otóż zostałam na uniwersytecie na chemii. Od koleżanek które poszły na technologię kosmetyków nie usłyszałam zachwytów i w sumie zadowolona jestem ze zostałam. Zrezygnowałam tez z chemii i inżynierii materiałów specjalnego przeznaczenia- nie przenoszę się nigdzie na następny semestr. Stwierdziłam, że postaram się wykorzystać te dwa lata tutaj na mojej uczelni. Wzięłam udział w rekrutacji na studia zagraniczne w ramach CEEPUSa (3 miesiące na 5 roku, ale nie ma jeszcze żadnych wiadomości i nie jest ten wyjazd pewny). Po za tym w wakacje rekrutuję się na 3 miesięczne praktyki z ERASMUS+. Nie wiem w sumie czy dobrze robie, bo praktyki te niewiele będą miały wspólnego z moja praca magisterska (tez Studia na kierunku chemia organiczna, ale jednak coś ciut innego), a odbywać się będą także na niemieckim uniwersytecie gdzie będę brała udział w jakimś projekcie badawczym (tez nie znam jeszcze szczegółów, ale jest ten wyjazd pewny na 95%). Wyjeżdżam dzięki kontaktom kierownika katedry w której pisze magisterke (na te praktyki zagraniczne samemu trzeba szukać firm/instytucji odbycia praktyki, co jest niezwykle trudne), niestety moja promotorka na obecną chwilę nie mogła mnie nigdzie 'wyslac', dlatego też badania nie będą kontynuacja pracy magisterskiej ani nic. Z jednej strony się ciesze- wpisze sobie do CV, poznam nowy kraj, ludzi, zwiedzę nowe miejsca i zawsze będę bogatsza o nową wiedzę i doświadczenia. Z drugiej - 3 miesiące wakacji spędzić, robiąc coś 'bez konkretnego celu'?? Co myślicie?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Brawo za decyzję, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Myśli pan ze to dobry pomysł? Ten wyjazd itp?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 To Twoje życie. Podejmuje z decyzję czyli to już sukces a do tego masz jakąś wizję i plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Owszem, ale czy uważa pan ze to dobry pomysł? Naszły mnie jakieś wątpliwości, są plusy i minuty. Chciałabym wiedzieć jak z boku to wygląda i czy taki pomysł jest dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 To zawsze jakiś pomysł. Czy dobry czy zły nie mi oceniać. Ja bym poszedł do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...