Agnieszka Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 To bardzo dobry pomysł. A wybrałaś już jakąś uczelnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Tez uwazam, ze to dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Jakoś się na politdchnike umarła. Myślałam o PŁ, ale w sumie sama nie wiem. Możecie polecić uczelnie po którejs jest jakaś perspektywa?(współpracuje z firmami itp). No właśnie te rozmowy mnie przerażają, mam wrażenie ze naprawdę moja wiedza jest znikoma. A wiecie gdzie bez egzaminów można się dostać? Cały czas mam też ta chemię i inżynierie materiałów specjalnego przeznaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Bardzo wiele uczelni współpracuje teraz z biznesem i wbrew pozorom jest to wiele uniwersytetów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Postanowione, idę na tę chemię. Chociaż nie wiem czy zwykła czy technologia chemiczna lepiej ? Myślałam by z uniwersytetu przejść na politechnikę. Wiecie na czym polegają te rozmowy kwalifikacyjne? Jaką szczególnie uczelnię polecacie jeśli o chemię chodzi? Myślałam też by skorzystać z programu MOST lub Erasmus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Moim zdaniem to dobry wybór, a w jakim regionie szukasz studiow? Ja bym postawił na technologie chemiczna. Na czym polegają rozmowy? Rożnie, na stronach przeważnie jest napisany zakres tematyczny o który pytają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Preferuje centrum- Łódź, Warszawa. Myślałam tez by zrobić tak: Albo pójść dalej na uniwersytet (kontynuować tu studia) i wyjechać np w drugim semestrze magisterki na Erasmusa (tak dla urozmaicenia) Lub Pójść dalej na kontynuację moich studiów, i od zimowego przenieść się na zaoczne, by jednocześnie jakoś drugi kierunek studiować: chemię i inżynierie materiałów specjalnego przeznaczenia dziennie. I te dwa połączyć. Dziś miałam obronę licencjatu i promotorka proponowała mi już trochę na wyrost, studia doktoranckie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Moim zdaniem nie sa Ci potrzebne dwa kierunki studiow. To nie jest tez potrzebne pracodawcom, pni szukają doświadczenie. Lepiej isc do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Dobra. Zwykła Studia na kierunku chemia. Zastanawiam się czy zostać u siebie na uniwersytecie, czy spróbować na politechnike? Jedna z rzeczy która trzyma mnie przy mojej dotychczasowej uczelni jest stypendium naukowe, fajna atmosfera itp. Z jednej strony przeszlabym na politechnike, ale nie wiem czy w moim mieście przyjmują licencjatow na drugi stopień na polibude. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Wlasnie czytając Twoja wypowiedz od razu o tym pomyślałem. Myśle, ze nie przyjmują ale jest naprawdę duży niż a Studia na kierunku chemia jest trudna i jest mało chętnych. Mogą wiec kombinować i przyjąć- zapytaj. Stypendium mogą Ci przenieść to tez sprawa która mozna uzgodnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Można przenieść stypendium? To ciekawe. No zgłosze się i tak na politechnike, napisałam tez mejla. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 przenieść jako tako w takim rozumieniu nie możesz. Ale jeśli miałeś stypendium na uczelni x i rekrutujesz się na uczelnie Y na II stopień to możesz się na nowej uczelni ubiegać o stypendium z wynikami z uczelni x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Fajnie, nie wiedziałam że jest taka możliwość. Pojawia się jednak pytani: różnice programowe. Uniwersytet a Politechnika pewnie mają trochę rozbieżności. No i do tego wszystkiego czy ja sobie teraz na politechnice poradzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Nie ma różnicy poziomów między polibudą a uniwerkiem. To tak nie działa. Różnice programowe będą i to spore, pytanie czy CIę w ogóle na polibudę przyjmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Heh, czyli cóż, życiowy błąd popelnilam 3 lata temu a teraz już i tak jestem skazana na bezrobocie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 myślisz, że po politechnice byłoby inaczej? moim zdaniem nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 To może jednak w ogóle się przebranzowic i rzucić ta chemię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 a skąd wiesz, że po chemii jest tak źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Byłam na dwóch rozmowach na staż, co dało mi wiarę ze praca jest i to za zadowalajacą pensję. Ludzie mimo wszystko jednak krzywo patrzą na chemików po uniwersytecie, mają uprzedzenia, przez co jest zdecydowanie trudniej. Oferty pracy, jeśli są to wymagane jest min 2 letnie doświadczenie. Staże? Owszem, ale firmy współpracują głównie z uniwersytetami. Może do biura karier się zgłosić, niech kombinują jakieś kontakty dla chemików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Mozesz sie zgłosić. Warto łapać w czasie studiow już dorywcza pracę. Nawet jakakolwiek byle cos pożytecznego robić i miec co wpisać do Cv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Abstrahując juz od chemii. A Podyplomówki z zarządzania na politechnice to się w ogóle 'oplaca'? Mam na myśli drugi stopień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Opłaca sie pod jakim względem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Znalezienia pracy? I jeszcze jedno pytanie. Jak to jest ze studiowaniem dwóch kierunków teraz? Przykładowo zostałabym na swojej uczelni jednocześnie rozpoczynając studia na polibudzie? Płaci się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Nie opłaca się w wiekszości przypadków studiować dwóch kierunków poza wyjątkami. Np studia techniczne + filologie. Czy Podyplomówki z zarządzania się opłaca? jeśli myślisz, że po tych studiach będziesz pracował w zarządzaniu firmą to nie ma. Jest długa ścieżka kariery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiq Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Rekrutuje się teraz na politechnike w moim mieście. Dla osób z tytułem licencjata system rekrutacyjny nie pozwala wybrać chemii lub technologii chemicznej :/ nie wiem co zrobić. Może biotechnologia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...