KukizLFC Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Witajcie! Jestem tegorocznym maturzystą i zamierzam wybrać się na studia, które połączą moje zainteresowania i możliwość znalezienia pracy. Muszę zaznaczyć, że od zawsze lubiłem bawić się statystykami, analizować, zbierać dane. Ostatnio również bardzo lubię czytać wszelkie finansowe ciekawostki. Z matematyki jestem niezły od podstawówki, w liceum po gimnazjalnej przerwie znowu naprawdę polubiłem matematykę. Moje wyniki z próbnej matury:studiuj matmę podstawa 92%Angol Podstawa 90%studiuj matmę Rozszerzenie 60%Angol Rozszerzenie 70%Polak 84%Muszę podkreślić, że na matmie miałem okropny dzień, nic mi nie wychodziło i do tego zero powtórek. Obiektywnie liczę na co najmniej 75%. Kierunkiem który zwrócił moją uwagę jest matematyka i Kierunek ekonomia na UMK w Toruniu. Z tego co się dowiedziałem polega on na jakby studiowaniu dwóch kierunków jednocześnie i zdobyciu dwóch licencjatów, jednak wszystko jest ładnie ze sobą połączone. Uważacie to za dobre połączenie? Czy może lepiej wybrać czystą matmę i ewentualnie specjalizację finansową? Da radę ogarnąć te dwa kierunki? A jak wygląda opinia o matematyce oraz o ekonomii na UMK? Proszę o opinie, z góry serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Połączenie jest fajne, chociaż gdybym miał wybierać to warto wybrać czystą matmę. Po prostu. Specjalności nie są tak ważne, ale powinieneś starać się wybrać specjalność ekonomiczną. UMK to świetny wybór. Natomiast alternatywnie to w Łodzi powstał kierunek dedykowany Twoim potrzebom, czyli Analiza danych http://www.kierunki.net/lupa/4314-unikatowy-kierunek-w-polsce-analiza-danych-3-5-letnie-studia-inzynierskie-na-wydziale-matematyki-i-informatyki-uniwersytetu-lodzkiego Zerknij na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KukizLFC Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Myslisz ze nie jest korzystniej sprobowac mieć drugi licencjat w tym samym czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 myślę, że nie. Ważniejsze jest żebyś poszedł do pracy i zdobył doświadczenie. Kogo interesuje ilość Twoich dyplomów (poza wyjątkami, takimi jak łączenie filologii z innymi kierunkami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Skupiłabym się na jednym kierunku i jeśli jest to połączenie matematyki i ekonomii w jeden kierunek to brzmi to ciekawie, analiza danych to też świetna opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Też raczej skupiłbym się na jednym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...