Kirigato Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zastanawiam się nad dwoma powyższymi kierunkami, może troche mnie nakierujecie. FiR brzmi jak.. no.. mieszanka Finansow i Rachunkowosci. Z jednej strony brzmi ciekawie, bo cos w stylu "2 kierunki w jednym", a potem na magisterce / podyplomowce mozna sie bardziej sprezycowac. Z drugiej strony jest powiedzenie, ze lepiej byc bardzo dobrym z jednej rzeczy, niz "po prostu dobrym" w dwóch dziedzinach, i to mi trochę męci w głowie. Składam podania na uniwersytety i mam ograniczoną liczbę wyborów, więc musiałbym się zdecydować, Finanse czy Finanse i rachunkowosc? Bardziej preferuje Finanse, ale FiR wydaje sie dawac szersza baze do dalszej edukacji i "przekwalifikowania" gdyby mi sie podczas studiow odwidzialo "a moze jednak rachunkowosc mnie bardziej interesuje...?". Tak z ciekawosci, co według Was jest "trudniejsze", Finanse czy Rachunkowosc? To by było nie najlepsze, ale jakies ulatwienie wyboru (oczywiscie celowalbym w to, co jest bardziej wymagajace, trzeba stawiac sobie wyzwania, a jak!). Milego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Hej, moim zdaniem oba kierunki sa bardzo zbliżone do siebie. FiR był pierwotnym kierunkiem i moim zdaniem on da Ci szersze kompetencje i większe możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 A która uczelnia prowadzi same finanse? bo ja wszędzie widzę finanse i rachunkowość http://www.studia.net/finanse-i-rachunkowosc albo ewentualnie finanse i inwestycje prowadzone w Łodzi http://www.studia.net/finanse-i-inwestycje lub finanse, rachunkowość i ubezpieczenia w Warszawie http://www.studia.net/finanse-rachunkowosc-i-ubezpieczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Pewnie jakieś uczelnie niepubliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 być może ale też nigdzie nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 ja coś własnie słyszałem ale nie wiem gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zastanawiam się nad dwoma powyższymi kierunkami, może troche mnie nakierujecie. FiR brzmi jak.. no.. mieszanka Finansow i Rachunkowosci. Z jednej strony brzmi ciekawie, bo cos w stylu "2 kierunki w jednym", a potem na magisterce / podyplomowce mozna sie bardziej sprezycowac. Z drugiej strony jest powiedzenie, ze lepiej byc bardzo dobrym z jednej rzeczy, niz "po prostu dobrym" w dwóch dziedzinach, i to mi trochę męci w głowie. Składam podania na uniwersytety i mam ograniczoną liczbę wyborów, więc musiałbym się zdecydować, Finanse czy Finanse i rachunkowosc? Bardziej preferuje Finanse, ale FiR wydaje sie dawac szersza baze do dalszej edukacji i "przekwalifikowania" gdyby mi sie podczas studiow odwidzialo "a moze jednak rachunkowosc mnie bardziej interesuje...?". Tak z ciekawosci, co według Was jest "trudniejsze", Finanse czy Rachunkowosc? To by było nie najlepsze, ale jakies ulatwienie wyboru (oczywiscie celowalbym w to, co jest bardziej wymagajace, trzeba stawiac sobie wyzwania, a jak!). Milego wieczoru A właśnie, gdzie są te Finanse? Finanse i Rachunkowość to kierunek, który funkcjonuje już dość długo. Podejrzewam, że same Finanse, to to samo, tylko z inną nazwą. Ewentualnie trochę okrojone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 A właśnie, gdzie są te Finanse? Finanse i Rachunkowość to kierunek, który funkcjonuje już dość długo. Podejrzewam, że same Finanse, to to samo, tylko z inną nazwą. Ewentualnie trochę okrojone. Dokładnie tak może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Moim zdaniem finanse to dokładnie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Równeiż jestem za FiR, same Finanse to twór, aby przyciągnąć nowością po prostu... Popieram też plan z podyplomowymi aby się bardziej wyspecjalizować w danej dziedzinie. Póki co przesyłam Tobie link ogólny do kierunków ekonomicznych, poczytaj jeszcze na ten temat: http://www.studia.net/ekonomiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Własnie, może coś innego przypadnie Ci do gustu, zerknij koniecznie do linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Myślę, że Kierunek ekonomia też jest dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Kierunek ekonomia lub Podyplomówki z zarządzania dało by ciekawą wiedzę, jednak daje już trochę inne możliwości niż np. praca w rachunkowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 znam kilka osób, które po ekonomii lub zarządzaniu pracują w rachunkowości. Zrobiły jeszcze podczas studiów odpowiednie kursy i szkolenia a po studiach podyplomówkę z tego zakresu, ale od wypadku kwalifikacje mają szersze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Można ale trzeba robić kursy lub podyplomówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...