Flusa Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Witam wszystkich. Mam prawie 18 lat, przede mną egzamin dojrzałość, a ja nie mam kompletnego pojęcia co dalej. Zamierzam zdawać rozszerzoną matematykę i angielski, nad fizyką się jeszcze zastanawiam ( z fizyką jest taki problem, że nie mam jej od 1 liceum, chodzę na korepetycje, jest ciężko i nie wiem czy dam radę ją zdać).Nie wiem co chciałabym robić w przyszłości. Uwielbiam matematykę. Zastanawiałam się nad kryptologią i cyberbezpieczeństwem na WAT'cie (kierunek wydaje mi się interesujący i 'na czasie'), tylko czy dam radę? studia.net/informatyka nie mam od liceum, a w gimnazjum lekcje te były... no cóż, niezbyt rozwijające. Myślałam także nad politechniką warszawską, tylko jaki konkretnie kierunek? Ktoś zna jakieś propozycje? Tak jak mówiłam z fizyką u mnie słabo, więc pewnie ilość kierunków trochę się zmniejsza. Byłabym wdzięczna za jakąkolwiek pomoc/propozycję/radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Hej. Masz juz jakas wizje dotycząc kierunków studiów. Warto żebyś wybrala sie na targi edukacyjne i bezpośrednio porozmawiala o kierunkach w interesujących Cie uczelniach. Np. w tej chwili w Łodzi powstal kierunek analiza danych. Jest to kierunek z pogranicza matematyki, studia.net/informatyka i ekonomii. Powstał w opracowaniu z pracodawcami. http://www.kierunki.net/lupa/4314-unikatowy-kierunek-w-polsce-analiza-danych-3-5-letnie-studia-inzynierskie-na-wydziale-matematyki-i-informatyki-uniwersytetu-lodzkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Na początek proponuję też przejrzeć kierunki z zakresy matematyczno-informatycznych http://www.studia.net/matematyczno-informatyczne oraz techniczne http://www.studia.net/techniczne Kryptologia i cyberbezpieczeństwo brzmi całkiem ciekawie ale niestety nie jestem w stanie o nim z byt wiele powiedzieć bo to nowo powstały kierunek. Jeśli chodzi o maturę to z pewnością szanse na dostanie się na wiele kierunków będziesz mieć większe przy matematyce i fizyce, ale jeśli się zdecydujesz na konkretny kierunek to dowiedz się jakie przedmioty tam są brane pod uwagę i na tym się skup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Studia na kierunku chemia na maturze otwiera bardzo fajne możliwości studiowania, jak z nią stoisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Radzę abyś podszedł do tej fizyki pomimo, że miałeś ją już dawno... Chodzisz na dodatkowe korepetycje zatem masz jeszcze czas i szanse na podciągnięcie się z fizyki. Zdaję sobie sprawę, że nie jest to przedmiot lekki, latwyi przyjemny. Rozszerzenia nie da się jednak nie zdać, więc niczym nie ryzykujesz, a na WAT bez fizyki ani rusz, może od 2017 roku będa brali pod uwagę też Informatykę, ale to jest pieśń przyszlości i nie wiadomo czy na pewno tak będzie... Ucz się i myśl pozytywnie! Co do PW to myślaleś o informatycznych kierunkach? Kryptologia i cyberbezpieczeństwo na WAT to nowość, ale zapowiafda się bombowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Skoro na WAT wymagają fizykę to nie bardzo masz wyjście, jeśli chcesz studiować ten kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Masz cały rok na naukę fizyki, moim zdaniem spokojnie sobie poradzisz. Wiadomo, że trzeba się przysiąść ale to naprawdę pomoże Ci przy rekrutacji na studia, bo otworzy Ci to drogę do wielu kierunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...