Łukasz Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
husajn Opublikowano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Mam jeszcze jedno pytanie, nie dotyczące do końca tematu ale teraz to zauważyłem i się bardzo zdziwiłem. Czy czasem według tego: http://www.put.poznan.pl/rekrutacja/wzory_rankingowena Politechnice Poznańskiej do rekrutacji dla osób zdających starą maturę liczą się oceny na świadectwie, a nie liczba puntów na maturze?! Jeśli tak to znacznie zmniejsza moje szanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 stara matura to chyba ta z przed 10 lat:) zauważ, że matematyka nie była wymagana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
husajn Opublikowano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Ufffff. Już myślałem, że "stara matura" odnosi się tylko do tej dla technikum. Ulżyło mi bardzo. Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Może warto zainteresować się inżynierią danych na Uniwersytecie Zielonogórskim? Mają unikatowy program studiów, m.in. opatentowali pewne technologie szyfrowania danych i teraz będą one w ramach kryptografii wykładane na tych studiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Grunt żeby wybierać z pasja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 a jesli już nie z wielką pasją to chociaż zgodnie z zainteresowaniami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Zgadzam się z Agnieszką całkowicie, każdy wybór powinien być choćby po lini zainteresowań... jeżeli to pominiemy to zazwyczaj po roku okazuje się że jednak ten kierunek nie jest dla mnie, jest nudny, nie chcę tego robić itp. Jeżeli wybór łączy się z pasją to już 100% szczęścia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skarbek Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Nie wyobrażam sobie iść na studia tylko kierując się samym myśleniem, że po danym kierunku będzie dobra praca = kasa. Jak dla mnie, żeby prawdziwie studiować a nie udawać, trzeba być pasjonatem danej dziedziny. Ale to wersja idealna. Mniej idealne to być choć trochę zainteresowanym dziedziną studiów, a nie iśc na siłę bo kasa albo rodzice albo coś tam nam innego tak nam podpowiada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Zgadzam się z Tobą, wybierając studia trzeba kierować się przede wszystkim pasjami i zainteresowaniami. Jeśli jednak trudno nam je przyporządkować powinniśmy wybierać kierunek najbliższy naszym dobrym ocenom w liceum i starać się stworzyć jakąś ciekawą ścieżkę kariery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Nie wyobrażam sobie iść na studia tylko kierując się samym myśleniem, że po danym kierunku będzie dobra praca = kasa. Jak dla mnie, żeby prawdziwie studiować a nie udawać, trzeba być pasjonatem danej dziedziny. Ale to wersja idealna. Mniej idealne to być choć trochę zainteresowanym dziedziną studiów, a nie iśc na siłę bo kasa albo rodzice albo coś tam nam innego tak nam podpowiada. Popieram! Po prostu święta racja, nic dodać nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monika Nejman Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Dokładnie! Zgadzam się z Wami! Koniunktura jest zmienna i nie wiadomo jak będzie wyglądał rynek pracy z te kilka lat. Lepiej studiować coś, co na prawdę człowieka interesuje, niż się męczyć i studiować coś na siłę, bo rynek pracy jest bardzo zmienny i nie wiadomo jaka będzie sytuacja za te kilka lat. Akurat mam szczęście pracować w zawodzie. W czasie studiów na Górnośląskiej WSP w Mysłowicach odbywałam praktyki w jednej ze szkół, złapałam dobry kontakt z dziećmi i zostało to zauważone. Po studiach złożyłam tam papiery i zostałam bez problemu przyjęta, bo akurat zwolniło się miejsce. Fakt faktem miałam troche szczęścia, ale be pasji i zaangażowania samo szczęście by nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Wlasnie. Trzeba próbować a prędzej czy później musi sie udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Odbywanie praktyk i staży podcczas studiów to naprawdę daje na bezcenne doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Tak pracodawcy to lubią warto zatem mieć praktyki, staże, pracę (chociażby tymczasową) w swoim cv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelnowakjg Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Ja studiuję prawo na Uniwersytecie Wrocławskim i mam w programi studiów praktyki wpisane jako "przedmiot". Znaczy to tyle, ze w ciągu 5 lat mam obowiązek odbyć praktyki. I z tego co wiem to na Administracji i Ekonomii też są obowiązkowe praktyki. Z humanistycznych studiów mogę Ci z czystym sumieniem polecić jednolite prawo magisterskie. Ja studiuję zaocznie, i choć to studia które uchodzą społecznie za "ciężkie" - bez problemu łączę pracę ze studiami, zaliczając wszystko pozytywnie, bez godzin spędzonych codziennie w ksiązkach. A wiedza którą zdobywam na studiach przydaje mi się w życiu. Są też tu studia na których możeszsobie wybierać specjalizacje ( czy specjalności... nie pamiętam jak to się nazywa ) - np Kierunek ekonomia - która chyba każdy wie na czym polega. No i na takiej ekonomii możesz sobie wybrać np specjalność "Prawo w biznesie" i w tym kierunku jesteś kształcony. A np. kolega z Twojej grupy może sobie na Ekonomii wybrać inną specjalizacje zupełnie nie związaną z prawem. Może warto się też przyjżeć takiej opcji? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Praktyki są obowiązkowe na każdych studiach stacjonarnych, ale nie ma się co ograniczać do praktyk obowiązkowych. Warto też zrobić coś szerzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Zecydowanie warto robić coś więcej niż tylko praktyki obowiązkowe. Warto pomyśleć o stażu czy nawet wolontariacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Najlepiej znaleźć pracę, chociażby dorywczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...