Majka Leśniewska Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Tegoroczny weekend majowy zapowiada się bardzo fajnie ze względu na swoją długość.... Jak myślicie, gdzie warto pojechać i gdzie spędzić ten czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eneduerikefake Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Ja niestety weekend majowy spędzę najprawdopodobniej w domu - co prawda ja na pewno będę mieć wolne, ale mój mąż pracuje na zmiany i u Niego w pracy pracuje się także w niedziele i święta Może jak się tak ułoży, że akurat będzie mieć ze 3 dni wolne pod rząd, to wyskoczymy w góry, a jak nie to pozostanie nam wieczorne grillowanie w ogrodzie, a ja w dzień może nadrobię czytanie książek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordii Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Siemanko, a czy ktoś może na majówce w Pradze z skt kiedyś był? szukam info bo chciałem się wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda92 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Tegoroczny weekend majowy zapowiada się bardzo fajnie ze względu na swoją długość.... Jak myślicie, gdzie warto pojechać i gdzie spędzić ten czas? W tym roku weekend majowy będzie miał tylko cztery dni, ale biorę sobie jeszcze urlop 5 i 6 maja, więc mój weekend będzie trwał 6 dni . My w tym roku wybieramy się na Kaszuby. Chcieliśmy zwiedzić Wejherowo, ponieważ to bardzo piękne miejsce i nigdy wcześniej tam nie byliśmy . Chcę zwiedzić Pałac Keyserlingków i Przebendowskich, barokowy Kościół i Klasztor Franciszkanów, neogetycki Kościół św. Stanisława Kostki, ratusz, Plac Jakuba Wejhera, Kościół św. Trójcy, konwikt św. Leona oraz Kalwarię Wejherowską - http://www.wejherowo.pl/aktualnosci/1/news/378/kalwaria-wejherowska-cudem-pomorza.html, ponieważ, bardzo interesuję się zabytkami sakralnymi i historycznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszMaraz Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Oby pogoda w tym roku dopisała nad polskim morzem, bo właśnie tam się wybieram - majówka w Trójmieście plaża, lasy, życie nocne zapowiada się ciekawie. Nawet udało mi się znaleźć tanie noclegi w Gdańsku - dobra lokalizacja, blisko do środków komunikacji miejskiej, przystępne ceny, oby jeszcze atmosfera była pozytywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agaposzek Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Ja nie mam żadnych skonkretyzowanych planów, ponieważ pogoda jest zbyt niepewna. Pewnie będzie coś organizować na kilka dni przed, jak już będzie z tym większa pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eneduerikefake Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 A życie zweryfikowało moje plany - a raczej ich brak - i jednak spędzę majówkę w moich ukochanych górach ) Benix, wcale nie musi być tak źle, noclegi w Zakopanem znaleźć można na każdym kroku, choć wiadomo - jak nie zarezerwuje się odpowiednio wcześnie, to te najlepsze faktycznie będą zajęte. Nam na szczęście udało się jeszcze zaklepać coś naprawdę świetnego niemal w samym centrum miasta, mam nadzieję, że pogoda dopisze (albo chociaż że będzie lepsza niż dzisiaj! ), bo moje nogi aż się rwą w góry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olenka Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Mało to oryginalne, ale ja lubię skoczyć na spacer do Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zak Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Jadę do koleżki na wieś, podobno zabita dechami...ale z odpowiednią ekipa damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniela Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Ja definitywnie zostaję w stolicy. W hula kuli pewnie będzie jakaś fajna czwartkowa impreza, poza tym pusta Warszawa to jest to – zero korków, tłoku w komunikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marika K. Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Jeśli ktoś nie ma jeszcze sprecyzowanych planów to polecam jechać nad zalew Chańcza. Jest tam naprawdę bardzo przyjemnie. My zasze jeździmy w jedno miejsce, ponieważ mamy sprawdzone i tanie pokoje Oczywiście można wpisać w Google noclegi Chańcza, ale pewnie prędzej czy później traficie na tą stronę http://www.pokojechancza.pl . Pokoje są naprawdę ładne, czyściutkie i mają łazienkę. Istnieje też możliwość zamówienia posiłków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Egal Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 To ja dosyć nietypowo (chyba:P) - autostopem wybrałem się do Krakowa. Jechałem z Poznania, co prawda korki były meeega miejscami, ale dzięki temu miałem większe szanse na stopa Tak na marginesie to wypróbowałem aplikację dla autostopowiczów Yanosik Autostop i bardzo szybko szło mi łapanie stopa! Polecam wszystkim, nie tylko tym, którzy jeżdżą na stopa, ale każdemu - to coś podobnego jak blablacar, tyle że za darmo i można łapać bezpośrednio z trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniela Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Stwierdzam, że ani trochę nie żałuję zostania w Warszawie i imprezki w hulakuli. jak zwykle bosko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika23 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Jest trochę cieplej wiec jak ktoś ma blisko to może pojechać nad morze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agaposzek Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Ja wkońcu wybrałam się do Zakopanego - udało nam się znaleźć całkiem niezły nocleg. Ogólnie był to bardzo przyjemnie spędzony czas, a teraz szykuje się na różne majowe imprezy studenckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownica Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 A co planujecie na nadchodzący weekend czerwcowy? Macie wtedy wolne? Ja pewnie gdzieś się wybiorę, ale nie zdecydowałam się jeszcze gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marika K. Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Ostatnio byliśmy w Kazimierzu Dolnym (po raz pierwszy). Miszkaliśmy w hotelu SPA (!!!) Villa Bohema. Muszę przyznać, że obiekt naprawdę piękny i godny uwagi. Jeśli ktoś chce spędzić romantyczny weekend ze swoja drugą połówką to naprawdę polecam.Na wypady ze znajomymi nie jest on dobry, bo pokoje do tanich nie należą. Tutaj jest cennik, zabiegi i foty http://villabohema.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
standa Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Będziemy tutaj - http://www.zielonapolana.com.pl/weekend_czerwcowy.php Nie mogę się doczekać. Wszystko mamy w cenie. Jest plaża, basen, masa atrakcji. No i dzieci za darmo. W końcu i w Polsce można się fajnie pobawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownica Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Na sierpniowy planuję wyskoczyć gdzieś na wyprawę rowerową. Może Bieszczady, może Kaszuby, może Bałtyk, jeszcze nie zadecydowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Polecam Bory Tucholskie - sam tam śmigam co roku na rowerze.Bieszczady też ale tu już musi być dobra kondycja i mocniejszy sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejk Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Mogę polecić gospodarstwo "Potoczek" http://www.potoczek.pl fajne miejsce Beskidzie Małym nieopodal Krakowa, około godzinę jazdy od aglomeracji śląskiej. Jest tam bardzo dużo atrakcji między innymi wiele zabytków klasy zerowej w bardzo bliskim sąsiedztwie, wspaniałe trasy na wycieczki rowerowe a także po sąsiedzku znajduje się Ekocentrum ICPPC - pierwsza w Polsce placówka edukacyjno-pokazowa poświęconą ekologicznym technologiom oraz zdrowemu stylowi życia. Ponadto, w odległości 5 km znajduje się unikalne w skali światowej Sanktuarium Maryjne w Kalwarii Zebrzydowskiej. Tak więc atrakcji jest co nie miara, śmiało można się tam wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yooonie Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Ja tegoroczną majówkę spędziłam w górach ze swoimi znajomymi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eneduerikefake Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Z kolei ja w maju byłam na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. W sierpniowy długi weekend chciałabym pojechać do Pragi na dwa dni. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memłon Bzdziągwa Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Powiem Wam,że w dobie tanich biletów lotniczych to nawet wypad za granicę nie musi nas dużo kosztować. Sam za bilety tam i z powrotem nigdy nie zapłaciłem więcej niz 300 zł a zdarzało sie w jedną stronę latać nawet za 30 zł... ( na przykład z kartą członkostwa wizzair). Tanie loty zwykle są również z Katowic: https://www.katowice-airport.com/- na stronie portu możecie sobie przejrzeć rozkład lotów. Mają tam jeden bardzo ciekawy kierunek Glasgow. Zastanawiam się czy się tam nie wybrać. Może ktoś z Was tam był i podzieli się wrażeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agaposzek Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Za 30 zł? Nie wiedziałam, że da się znaleźć aż takie okazje. A dokąd był ten lot jeśli mogę wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...